Πρόεδρος για κατοχύρωση χαλλουμιού: Ήταν μια αρκετά δύσκολη προσπάθεια ένας δύσκολος αγώνας

Πρόεδρος για κατοχύρωση χαλλουμιού: Ήταν μια αρκετά δύσκολη προσπάθεια ένας δύσκολος αγώνας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης χαιρέτισε σήμερα την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κυπριακό χαλούμι σημειώνοντας ότι η κατοχύρωση του θα συμβάλει σημαντικά τόσο στην προστασία του προϊόντος όσο και στην αύξηση των εξαγωγών.

 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο επίσκεψης του στον χώρο του υπό κατασκευή γηπέδου της Λεμεσού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει το θέμα της κατοχύρωσης του χαλουμιού, είπε ότι «θέλω να χαιρετίσω την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ήταν μια αρκετά δύσκολη προσπάθεια, ένας δύσκολος αγώνας που δυστυχώς διακρινόταν και από πολιτικές σκοπιμότητες.

Εν πάση όμως περιπτώσει, είμαστε στην ευχάριστη θέση, ελπίζω τη Δευτέρα, να ανακοινωθεί οριστικά πλέον η κατοχύρωση του ιδιαίτερης γευστότητας, αλλά και σημασίας για την κυπριακή οικονομία, κυπριακού χαλουμιού κάτι το οποίο οπωσδήποτε θα συμβάλει σημαντικά στην προστασία αφενός του προϊόντος, αλλά και αφετέρου στην αύξηση των εξαγωγών».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις των τυροκόμων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «θέλω να ελπίζω ότι θα επικρατήσει η λογική. Υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, πιστεύω ότι με καλή προσπάθεια θα ξεπεραστούν

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπόθεση Θανάση: Αμφισβητήσεις και αντιφάσεις στο πόρισμα Παππά - Σοβαρές ελλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση

Υπόθεση Θανάση: Αμφισβητήσεις και αντιφάσεις στο πόρισμα Παππά - Σοβαρές ελλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση

Σοβαρές αντιφάσεις στην αρχική γνωμάτευση του Πανίκου Σταυριανού, που είχε αποφανθεί για αυτοκτονία, φέρνει το φως το νέο πόρισμα της  υπόθεσης του Θανάση Νικολάου.

BEST OF TOTHEMAONLINE