ΠΑΡΑ-THEMA

Υπ. Υγείας: Πόσες φορές έκανε λόγο για 'Τελευταίο lockdown'; - ΒΙΝΤΕΟ

Υπ. Υγείας: Πόσες φορές έκανε λόγο για 'Τελευταίο lockdown'; - ΒΙΝΤΕΟ

Σε νέο lockdown μπαίνει η Κύπρος από την Δευτέρα (26/04), το οποίο θα κρατήσει για δυο εβδομάδες μέχρι και την Κυριακή (09/05).

Όπως είπε στις ανακοινώσεις της Παρασκευής (23/04), ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου: «Από την αρχή της πανδημίας, η Κυβέρνηση έθεσε μόνο ένα στόχο. Να σώσουμε ζωές και να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε όποιον συνάνθρωπο μας χρειαστεί αυτή την φροντίδα. Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη φάση της πανδημίας. Ο αριθμός των κρουσμάτων και το ποσοστό θετικότητας βρίσκονται πάνω από το όριο, οι νοσηλείες αυξάνονται και το Σύστημα Υγείας δέχεται πίεση. Ο ΟΚΥπΥ ενεργοποιεί το πλάνο για την ανάπτυξη περισσότερων κλινών στα δημόσια νοσηλευτήρια με τη συνδρομή και του ιδιωτικού τομέα, στον οποίο παραπέμπονται άλλα περιστατικά, όμως η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην κοινότητα δεν μπορεί να μας αφήσει απαθείς.»

Ωστόσο αυτή την φορά δεν είπε πως «Είναι η τελευταία φορά που πάμε σε lockdown», κάτι που το είχε αναφέρει τρεις φορές στο παρελθόν».

Να θυμίσουμε πως δεν είναι λίγες οι φορές που ο κ. Ιωάννου είπε σε δηλώσεις του πως η κατάσταση φτάνει στο τέλος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, προς τα τέλη του καλοκαιριού, όταν άρχισαν τα κρούσματα να ανεβαίνουν είπε πως έχουμε να διανύσουμε ένα μαραθώνιο, ο οποίος θα τελειώσει Αρχές του 2021, και ενώ ολοκληρώσαμε σχεδόν και τον τέταρτο μήνα του έτους, τα περιοριστικά μέτρα όχι μόνο δεν χαλαρώνουν, αλλά αυστηροποιούνται.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021:

Τρεις μήνες πριν, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως η χώρα μπαίνε σε lockdown, μετά τα αυξημένα κρούσματα που υπήρξαν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και στις ανακοινώσεις του ανέφερε πως μέχρι τον Μάιο είναι στόχος να μην υπάρχουν περιοριστικά μέτρα.

«Η στρατηγική μας είναι να δώσουμε ανάσες στο Σύστημα Υγείας, ώστε σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό να υπάρχει και εμβολιαστική κάλυψη και ευελπιστώ μέχρι το Μάιο να άρουμε και τα περιοριστικά μέτρα», δήλωσε.

Και να που φτάνουμε στον Μάιο, ο οποίος μας βρίσκει ξανά σε lockdown, με ένα μήνυμα την ημέρα αυτή την φορά, ενώ όπως επισήμανε και στις τελευταίες ανακοινώσεις από τις 10 Μαΐου θα επανέλθουν τα περιοριστικά μέτρα που είχαμε μέχρι τώρα, άρα θα συνεχίσουμε και τον Μάιο με SMS  και «κέρφιου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top