ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΠ: Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την εφαρμογή του Νέου Ωρολογίου Προγράμματος

ΥΠΠ: Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την εφαρμογή του Νέου Ωρολογίου Προγράμματος

Με γοργούς ρυθμούς προωθούνται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού οι ενέργειες για υλοποίηση και εφαρμογή του Νέου Ωρολογίου Προγράμματος στη Μέση Εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, εντάσσεται και η σύσταση, από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, ειδικής Επιτροπής για Παρακολούθηση της Εφαρμογής του Νέου Ωρολογίου Προγράμματος.

Στους όρους εντολής, που έλαβε σήμερα η Επιτροπή από τον κ. Καδή, περιλαμβάνονται η παρακολούθηση της εφαρμογής των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων και ο έγκαιρος εντοπισμός προβλημάτων και δυσλειτουργιών που ενδεχομένως να παρουσιαστούν, με σκοπό τη λήψη άμεσων διορθωτικών μέτρων.

Επίσης η Επιτροπή θα παρακολουθεί την πορεία της διαμόρφωσης των Αναλυτικών Προγραμμάτων όλων των μαθημάτων, με προτεραιότητα στα μαθήματα της Α` Λυκείου (υποχρεωτικά και προσανατολισμού), της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και της ενημέρωσης των προγραμματιστών.

Τέλος, η Επιτροπή αναμένεται να καθορίσει τους τρόπους αξιολόγησης της εφαρμογής του ΝΩΠ και θα έχει την ευχέρεια για εισήγηση μικρών αλλαγών σε αυτό, που όμως δεν θα διαφοροποιούν τη φιλοσοφία και τη δομή του. Σημειώνεται ότι η σύσταση της Επιτροπής περιλαμβανόταν στις προτάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής που διαμόρφωσε την αρχική πρόταση για το ΝΩΠ.

Όπως αναφέρεται, στη διαδικασία εφαρμογής του ΝΩΠ σημαντική θα είναι η εμπλοκή των Διευθυντών των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, με τους οποίους η Επιτροπή θα είναι σε άμεση επικοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καδής πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015, συνάντηση με τους Διευθυντές των Σχολείων όλων των επαρχιών, κατά την οποία τους ενημέρωσε ενδελεχώς για το Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα, και τόνισε τη σημασία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν στην προετοιμασία της σχολικής μονάδας για επιτυχή εφαρμογή του. Ο Σύνδεσμος Διευθυντών διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει το έργο του Υπουργείου για την υλοποίηση μιας τόσο κομβικής σημασίας μεταρρύθμισης.

Αναφέρεται τέλος ότι στοπ πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης όλων των εμπλεκομένων φορέων, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού θα ενημερώσει την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, 13 και 14 Μαΐου, ανάμεσα σε άλλους, τους Πρώτους Λειτουργούς και τους Επιθεωρητές Μέσης Εκπαίδευσης, τα μέλη της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και τους Προέδρους των Συνδέσμων Γονέων των Γυμνασίων και Λυκείων όλων των επαρχιών. Παράλληλα, σε επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει σε Γυμνάσια, στις 13, 14 και 15 Μαΐου, ο Υπουργός θα παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία ενημέρωσης καθηγητών και μαθητών για τις αλλαγές που επιφέρει το Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top