ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΜΕΤΡΑ: Δεν πας -σχεδόν- πουθενά χωρίς coronapass- Που είναι απαραίτητο και τι ακριβώς περιλαμβάνει

ΚΥΠΡΟΣ-ΜΕΤΡΑ: Δεν πας -σχεδόν- πουθενά χωρίς coronapass- Που είναι απαραίτητο και τι ακριβώς περιλαμβάνει

Τα μέτρα που θα ισχύουν παγκύπρια για καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού από τις 10 Μαϊου στις 6 το πρωί μέχρι και τις 31 Μαϊου στις 5 το πρωί αποφάσισε στη συνεδρία του το βράδυ της Τετάρτης το Υπουργικό Συμβούλιο. 

Μεταξύ άλλων, καταργείται το μέτρο για αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998 για μετακίνηση, η εκπαίδευση συνεχίζει κανονικά με φυσική παρουσία, με την προσκόμιση υποχρεωτικού εβδομαδιαίου rapid test, και επιτρέπεται η λειτουργία όλων των εξωτερικών χώρων εστίασης, στη βάση του ισχύοντος πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας κατά τις ημερομηνίες αυτές ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 11 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων: μετάβαση από και προς τους χώρους εργασίας, καθώς και για σκοπούς εργασίας με τη χρήση του Εντύπου Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου, μετάβαση σε ιατρικό κέντρο ή νοσηλευτήριο ή φαρμακείο ή κτηνίατρο για επείγοντα ιατρικά περιστατικά. Εξάλλου καταργείται το μέτρο για αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998 για μετακίνηση.

-Οι προϋποθέσεις για Coronapass είναι:

- Αρνητικό Ctest (pcr /rapid) ισχύς  εντός 72 ωρών

Εμβολιασμός τουλάχιστον με μια δόση και ολοκλήρωση διαστήματος τουλάχιστον 3 εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό

- Το άτομο έχει νοσήσει από την ασθένεια τους τελευταίους 6 μήνες.
 

-Που είναι απαραίτητο σύμφωνα με τα νέα μέτρα

 -Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους τελούνται με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass

-Από 17 Μαΐου 2021, επιτρέπεται η διεξαγωγή γευμάτων / δείπνων ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς χώρους, καθήμενοι και μέχρι 200 άτομα, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass

- Επιτρέπονται οι θρησκευτικές τελετές (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες) με μέγιστο αριθμό τα 10 πρόσωπα μέχρι τη 16η Μαΐου 2021. Από 17η Μαΐου 2021 ανώτατος αριθμός 200 άτομα, νοουμένου ότι θα πληρείται εντός του χώρου λατρείας η πληρότητα του 30%, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

-  Επιτρέπεται η λειτουργία όλων των εξωτερικών χώρων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρoι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ), στη βάση του ισχύοντος πρωτοκόλλου. Οι θαμώνες θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους Coronapass.  Από 1η Ιουνίου 2021 επιτρέπεται η λειτουργία και των εσωτερικών χώρων στους χώρους εστίασης.

-Επιτρέπεται η λειτουργία υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, αμφιθεάτρων, κινηματογράφων, και αιθουσών θεαμάτων (α) με μέγιστο αριθμό τα 50 άτομα μέχρι την 17η Μαΐου 2021, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

-Επιτρέπεται η λειτουργία κλειστών εμπορικών κέντρων, με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση Coronapass.

-Επιτρέπεται η λειτουργία του υπόλοιπου λιανικού εμπορίου, περιλαμβανομένων υπερκαταστημάτων και πολυκαταστημάτων καθώς και τα μεγάλων καταστημάτων με τήρηση του μέτρου 1 άτομο προς 10 τ.μ. ωφέλιμου χώρου, με την προσκόμιση Coronapass μόνο στα μεγάλα υπερκαταστήματα και πολυκαταστήματα.

-Επιτρέπεται η λειτουργία γυμναστηρίων, σχολών χορού και σχολών άλλων αθλημάτων, όπως αυτά ίσχυαν μέχρι 30 Απρίλιου 2021 με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass σε όσους γυμνάζονται σε κλειστούς χώρους. 

-Ξενοδοχεία: Επιτρέπεται η διαμονή σε ξενοδοχεία από 10 Μάϊου 2021 με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top