ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ- ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ: Σε αυτούς τους χώρους ΔΕΝ χρειάζεσαι Coronapass

ΚΥΠΡΟΣ- ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ: Σε αυτούς τους χώρους ΔΕΝ χρειάζεσαι Coronapass

Τα μέτρα που θα ισχύουν παγκύπρια για καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού από τις 10 Μαϊου στις 6 το πρωί μέχρι και τις 31 Μαϊου στις 5 το πρωί αποφάσισε στη συνεδρία του το βράδυ της Τετάρτης το Υπουργικό Συμβούλιο. 

Μεταξύ άλλων, καταργείται το μέτρο για αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998 για μετακίνηση, η εκπαίδευση συνεχίζει κανονικά με φυσική παρουσία, με την προσκόμιση υποχρεωτικού εβδομαδιαίου rapid test, και επιτρέπεται η λειτουργία όλων των εξωτερικών χώρων εστίασης, στη βάση του ισχύοντος πρωτοκόλλου.

Βέβαια στις ανακοινώσεις 'παίζει' σε κάθε σχεδον μέτρο το Coronapass ωστόσο εντοπίσαμε και κάποιες περιπτώσεις που δεν ειναι αυτό απαραίτητο.

Αυτά ειναι τα εξής: 

-Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν με 50% πληρότητα και 1,5 μέτρο μεταξύ των προσώπων βάσει πρωτοκόλλου, χωρίς την προσκόμιση Coronapass

-Επιτρέπεται η λειτουργία των κέντρων αισθητικής και κομμωτηρίων στη βάση του Πρωτοκόλλου, χωρίς την προσκόμιση Coronapass.

-Επιτρέπεται η λειτουργία επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και  υπό τις προϋποθέσεις ότι τηρείται το μέτρο του ενός προσώπου ανά 10 τ.μ., χωρίς καθήμενους σε εσωτερικούς χώρους. Επιτρέπονται τα τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς την  προσκόμιση Coronapass.

-Επιτρέπεται η πρόσβαση στις παράλιες σύμφωνα με το Πρωτόκολλο που ίσχυε το καλοκαίρι του 2020, χωρίς την προσκόμιση Coronapass.

-Επιτρέπεται η πρόσβαση σε εξωτερικούς εκδρομικούς χώρους, φράγματα και ζωολογικούς κήπους, χωρίς την προσκόμιση Coronapass.

-Εννοείται ότι για την αγορά αγαθώς από υπεραγορές, περίπτερα, φούρνους και άλλα καταστήματα δεν χρειάζεται Coronapass

-Οι προϋποθέσεις για Coronapass είναι:

- Αρνητικό Ctest (pcr /rapid) ισχύς  εντός 72 ωρών

Εμβολιασμός τουλάχιστον με μια δόση και ολοκλήρωση διαστήματος τουλάχιστον 3 εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό

- Το άτομο έχει νοσήσει από την ασθένεια τους τελευταίους 6 μήνες.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top