ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tσαβούσογλου:Πρόσφορο έδαφος για λύση του Κυπριακού

Tσαβούσογλου:Πρόσφορο έδαφος για λύση του Κυπριακού

Υπάρχει κοινή πολιτική βούληση για επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά στην Άγκυρα.

Ο κ. Τσαβούσογλου χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, λέγοντας ότι η επιστροφή του Προέδρου Αναστασιάδη στις διαπραγματεύσεις είναι απόδειξη ότι και στην ε/κ πλευρά υπάρχει πολιτική βούληση.

Οι χθεσινές δηλώσεις του για το Κυπριακό, δήλωσε, παρερμηνεύθηκαν και ότι η Τουρκία υποστηρίζει ομοσπονδιακή λύση δύο ιδρυτικών κρατιδίων στο πλαίσιο της δήλωσης της 11ης Φεβρουαρίου, που συμφώνησαν οι δύο ηγέτες.

Ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του, δήλωσε ότι υπάρχει μια ευκαιρία για λύση του Κυπριακού, προσθέτοντας πως πρέπει να αποκατασταθεί η Κύπρος ως κράτος κυρίαρχο, ανεξάρτητο και φιλικό σε όλους και ιδιαίτερα προς Ελλάδα και Τουρκία, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top