ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φεύγουν μάσκες, καταργείται το «κέρφιου» - Αυτά είναι τα «κορωνομέτρα» για το φετινό καλοκαίρι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φεύγουν μάσκες, καταργείται το «κέρφιου» - Αυτά είναι τα «κορωνομέτρα» για το φετινό καλοκαίρι

Προς νέες χαλαρώσεις οδεύει η Κύπρος καθώς η επιδημιολογική εικόνα συνεχίζεται να βρίσκεται σε εξαιρετικά βελτιωμένο στάδιο, ενώ η 1η Ιουνίου είναι η μέρα που «ξεκλειδώνουμε» για τα καλά.

Συγκεκριμένα, το πρώτο μέτρο το οποίο αναμένεται να αρθεί είναι η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς πλησιάζουμε και στην μέρα που επαναλειτουργούν τα νυχτερινά κέντρα (10 Ιουνίου), ενώ αναμένουμε και χαλαρώσεις σε μέτρα αυτοπροστασίας.
Το θέμα για την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είναι κάτι που βρίσκεται ακόμα σε συζήτηση, ωστόσο θα αρθεί όταν προχωρήσει ακόμη περισσότερο η εμβολιαστική κάλυψη.

Αλλαγές περιμένουμε και στις συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους, όπως καφετέριες, εστιατόρια αλλά και καζίνο όπως επίσης και στα άτομα που θα παραβρίσκονται στους γάμους και τις εκκλησίες, ενώ αναμένουμε και το πολυαναμενόμενο πρωτόκολλο για την επαναλειτουργία των κέντρων διασκέδασης.

Όπως αναφέραμε και σε χθεσινό δημοσίευμα, τα υποστατικά θα μπορούν να λειτουργήσουν και τους εσωτερικούς τους χώρους γεγονός που θα αυξήσει τον κόσμο που μπορούν να φιλοξενήσουν, και κατ'επέκταση τον κύκλο εργασιών τους.

Αυτό φυσικά θα καταστεί δυνατό μόνο με την προϋπόθεση οι θαμώνες να έχουν στην κατοχή τους το SafePass ενώ οι διαβουλεύσεις κορυφώνονται γύρω από τον αριθμό. Ο ΠΑΣΙΚΑ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής) ζητά επίμονα όπως επιτραπεί η παρουσία στο 50% του χώρου με τους ειδικούς να προτείνουν αρχικά κάτι μικρότερο, κοντά στο 30%.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες (Τρίτη 25/05), το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ένα θάνατο και 79  (ποσοστό θετικότητας: 0,18%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Στην Κύπρο βρίσκεται από την Πέμπτη το βράδυ, η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE