ΚΟΣΜΟΣ

Με τον Μπάιντεν θα συναντηθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον Οκτώβριο

Με τον Μπάιντεν θα συναντηθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον Οκτώβριο

Με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί τον Οκτώβριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ όπως ανακοίνωσε ο ίδιος κατά τη συνάντησή του με την Αμερικανίδα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν στο Φανάρι. 

Η Αμερικανίδα Αξιωματούχος ανέφερε “είναι τιμή μου που έχουμε σήμερα συνάντηση με της Παναγιότητα του τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος είναι ένας σεβαστός ηγέτης για πάνω από 300 εκατομμύρια Χριστιανούς Ορθοδόξους σε όλο τον κόσμο”. “Οι ΗΠΑ έχουν μια μακροχρόνια σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και συνεργαζόμαστε σε ένα μεγάλο αριθμό θεμάτων παγκόσμιας σημασίας που υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα και επηρεάζουν όλους μας. Είμαστε υπερήφανοι που σας έχουμε ως εταίρο καθώς συνεχίζουμε να προάγουμε τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο”.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε “έχουμε μια αντίληψη της ιστορίας συμφωνα με την οποία ζούμε σε μια εποχή που οι θρησκείες και οι θρησκευτικές μειονότητες αντιμετωπίζουν προσκλήσεις σε όλο τον κόσμο” .

Αναφέρθηκε στο ταξίδι στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο όπου αναμένεται να συναντηθεί όπως είπε με τον Πρόεδρο Μπάιντεν. “Όπως ξέρετε είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα κάνετε για τους ανθρώπους μας στις ΗΠΑ αλλά και για όλα όσα έχετε κάνει για το Οικουμενικό Πατριάρχείο εδώ”, ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top