ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί καθυστέρησε 38 ημέρες η σύλληψη του πιλότου – Ο Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ εξηγεί στο ThemaOnline

Γιατί καθυστέρησε 38 ημέρες η σύλληψη του πιλότου – Ο Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ εξηγεί στο ThemaOnline

Το έγκλημα που συγκλόνισε από την πρώτη στιγμή την κοινή γνώμη, αρχικά με τη βαρβαρότητα του θανάτου της 20χρονης Κάρολαιν στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου και στη συνέχεια με την αποκάλυψη πως ο σύζυγος της ήταν ο άνθρωπος που της έκοψε το νήμα της ζωής.

Της Γεωργίας Παππούτα

Από τις πρώτες ημέρες αρκετά ήταν τα στοιχεία που έδειχναν τον 32χρονο, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ως τον νούμερο 1 ύποπτο για την δολοφονία της 20χρονης μητέρας, Καρολάιν, με την Ελληνική Αστυνομία να κρατά σιγή ιχθύος για τις ενδείξεις και τις κατευθύνσεις της υπόθεσης, αφήνοντας να πιστεύονται τα όσα αρχικά ισχυριζόταν ο σύζυγος της άτυχης 20χρονης. 

Μάλιστα, αστυνομικοί της υπόθεσης αποκάλυψαν ότι ήταν σχεδόν βέβαιοι από την πρώτη στιγμή πως αυτός είχε διαπράξει και σκηνοθετήσει παράλληλα το αποτρόπαιο έγκλημα.

Το ερώτημα που εύλογα βασανίζει αρκετούς είναι γιατί η Ελληνική Αστυνομία δεν προχώρησε στη σύλληψη του 32χρονου, αφήνοντας τον ελεύθερο να πιστεύει ότι έχει καταφέρει να "ρίξει στάχτη στα μάτια" των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ, υπαστυνόμος Ά, Απόστολος Σκρέκας, δίνει ξεκάθαρες εξηγήσεις για την υπόθεση στο ThemaOnline. Όπως μας ανάφερε οι ανακριτές έχουν μία μόνο ευκαιρία για να μπορέσουν να συλλάβουν και να σχηματίσουν εις βάρος του κατηγορούμενου μια συνολική και επαρκή δικογραφία. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται να έχουν στα χέρια τους όλα τα αδιάσειστα στοιχεία που να αποδεικνύουν τον ένοχο. Στην συγκεκριμένη υπόθεση δεν θα μπορούσαν να γίνουν βιαστικές κινήσεις, χωρίς οι επιχειρησιακοί να είχαν όλη την υπόθεση εξιχνιασμένη.

Σε ερώτημα μας κατά πόσο η καθυστέρηση σύλληψης του 32χρονου θα του έδινε την ευκαιρία διαφυγής ή ακόμη και να αποτελούσε κίνδυνο για το παιδί του, ο Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ, μας αναφέρει ότι υπήρχε ο απόλυτος έλεγχος στις κινήσεις του, με τις Αρχές να εργάζονται πυρετωδώς για να οδηγήσουν τον δράστη στη δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κλήθηκε από τους αστυνομικούς από την Τετάρτη 16 Ιουνίου για να δώσει κατάθεση, ωστόσο ζήτησε να πάει αργότερα λόγω του ότι την Πέμπτη 17 Ιουνίου ήταν το μνημόσυνο της Κάρολαιν όπου ήθελε να παρευρεθεί. Μάλιστα, πριν την μεταφορά του στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών δεν δίστασε να σφιχταγκαλιάσει την μητέρα της Κάρολαιν, η οποία έκλαιγε με λυγμούς εν αγνοια της, στην αγκαλιά του δολοφόνου του παιδιού της.

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή όπου θα αναγγελθούν οι κατηγορίες εις βάρος του. Όπως γνωρίζουμε πιθανές κατηγορίες είναι η ανθρωποκτονία με πρόθεση, ενώ θα κατηγορηθεί και για τον θάνατο του σκύλου, τον οποίο στραγγάλισε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top