ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πολίτες παίρνουν στα δικαστήρια τους επιδημιολόγους - Τι απαντά ο Καραγιάννης

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πολίτες παίρνουν στα δικαστήρια τους επιδημιολόγους - Τι απαντά ο Καραγιάννης

Σε μίνι-σήριαλ εξελίσσεται η υπόθεση με τις αγωγές και τις μηνύσεις κατά μελών της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας. 

Όπως αναφέρεται υπήρξε οργανωμένη αντίδραση μερίδας κόσμου που θεώρησε μέτρα και διατάγματα ως αντισυγματικά, θεωρώντας και υποστηρίζοντας πως παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. 

Φυσικά η υπόθεση αυτή βρίσκεται στην απαρχή της και αναμένεται να έχει πάρα πολλά επεισόδια. Μετά από συνομιλία μας με τον καθηγητή Μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρα Πέτρο Καραγιάννη μας ανέφερε ότι έχει ήδη αναθέσει προσωπικά την υπόθεση σε νομικό σύμβουλο. 

Μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ίδιος ισχυρίζεται πως δε θεωρεί πως υπάρχει νομική υπόσταση στις καταγγελίες. Ο λόγος που ενισχύει αυτή την άποψη, αφορά το ρόλο του ιδίου -αλλά και κατ'επέκταση της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας στη λήψη αποφάσεων.

Όπως αναφέρθηκε, η ομάδα που έχει συσταθεί αποτελείται από ειδικούς και ο ρόλος της είναι καθαρά συμβουλευτικός. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που πολλές φορές οι δηλώσεις ή εκτιμήσεις της επιστημονικής ομάδας δεν συνάδουν με τις τελικές αποφάσεις και διατάγματα. 

Ως εκ τούτου δε μπορεί να ελεγχθεί η ορθότητα των διαταγμάτων, ακόμη και αν αποδειχθεί πως αυτά συντάχθηκαν με βάση οδηγίες ή καλύτερα συστάσεις των μελών της επιστημονικής ομάδας. Αυτό δηλαδή που απορρέει, είναι το γεγονός ότι επί της ουσίας τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα που συγκροτήθηκε έχουν επιλεγεί για να παρέχουν συμβουλευτικό ρόλο, αφουγκραζόμενοι την ανάγκη συστάσεων από εξειδικευμένα στον τομέα της λοιμωξιολογίας και ιολογίας πρόσωπα. 

Το είπαμε και στην αρχή του μίνι-ρεπορτάζ ότι αναμένεται να διαρκέσει αρκετά αυτό το σήριαλ αφού όταν πρόκειται για ομαδικές αγωγές ή μηνύσεις, ίσως να αρκεί μία δικαίωση ή ένα παραθυράκι για να δημιουργήσει ένα ντόμινο. Παρ'όλα αυτά ο Δρ Καραγιάννης τόνισε την πεποίθηση του, αφού όπως του εκμυστηρεύτηκε και ο ίδιος ο νομικός του σύμβουλος, θεωρείται πολύ απομακρυσμένο το ενδεχόμενο να σταθεί μια τέτοια υπόθεση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top