Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του από 5 ετών κατ’ επανάληψη - Εξωφρενική ποινή άκουσε ο πα-τέρας

Κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του από 5 ετών κατ’ επανάληψη - Εξωφρενική ποινή άκουσε ο πα-τέρας

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε ποινή σήμερα, 29.6.2021, σε άντρα ηλικίας 51 ετών ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας σε 8 κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού, και 19 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού. Τα αδικήματα στρέφονταν κατά της θυγατέρας του, γεννηθείσας το 2007.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο οι σχέσεις των μελών της οικογένειας ήταν γενικά καλές, όμως από κάποιο χρονικό σημείο και μετά, οι γονείς, αν και συγκατοικούσαν, δεν είχαν συζυγική σχέση. Ο κατηγορούμενος έφυγε από την οικογενειακή οικία τον Ιανουάριο του έτους 2015 και για περίπου ένα χρόνο διέμενε στο σπίτι της αδελφής του, ενώ αργότερα ενοικίασε δικό του σπίτι.

Από το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο ο κατηγορούμενος έφυγε από την οικογενειακή οικία, συνέχισε να έχει επικοινωνία με τα παιδιά του κατά τα Σαββατοκυρίακα. Από κάποιο χρονικό σημείο και μετά, η κορη του άρχισε να εκφράζει μη επιθυμία να μεταβαίνει στον πατέρα της, προφασιζόμενη διάφορες δικαιολογίες.

Αρχές τους έτους 2019, η κόρη αποκάλυψε στην μητέρα της τα γεγονότα που αφορούν τις υπό κρίση κατηγορίες. Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα ευρήματα του Δικαστηρίου, από την ηλικία των 5 ετών, ο κατηγορούμενος επανειλημμένως, όταν ξάπλωνε μαζί της, προσποιούμενος ότι κοιμάται, προέβαινε σε άσεμνες πράξεις εναντίον της.

Κατά την πράξη αυτή, η ανήλικη ένιωθε πόνο στην κοιλιά και ήθελε να κάνει εμετό. Τις ενέργειες του κατηγορούμενου σταματούσε η ανήλικη φεύγοντας από το σημείο.

Αυτό γινόταν κατ’ επανάληψη στο οικογενειακό τους σπίτι όταν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ήταν στον άνω όροφο της οικίας. Παρόμοιες ενέργειες έλαβαν χώραν και στο σπίτι της αδελφής του κατηγορούμενου με το τελευταίο περιστατικό να λαμβάνει χώραν στις 29.8.2018.

Οι πράξεις του κατηγορούμενου προς την κόρη του ουδέποτε έγιναν αντιληπτές από οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο. Από ψυχολογική αξιολόγηση της ανήλικης προέκυψε η διαπίστωση παρουσίας σοβαρής και επίμονης συμπτωματολογίας διαταραχής 3 μετατραυματικού στρες, η οποία συνοδεύεται από αποσυνδετικά συμπτώματα αποπροσωποίησης.

Αδικήματα σεξουαλικής φύσης, από μόνα τους, προκαλούν απέχθεια και αποτροπιασμό. Στις περιπτώσεις, όμως, στις οποίες παραβιάζονται φυσικοί, ηθικοί και κοινωνικοί κανόνες και που θύμα είναι ανήλικο πρόσωπο, παιδί του θύτη, τα πιο πάνω συναισθήματα επαυξάνονται στο μέγιστο βαθμό. Αυτά επεσήμανε το Κακουργιοδικείο το οποίο κατά την επιβολή ποινής τόνισε την σοβαρότητα των αδικημάτων, η οποία προκύπτει τόσο από την φύση τους όσο και από την ποινή που προβλέπεται από τον Νόμο. Όπως επίσης προκύπτει από τη νομολογία στην οποία αναφέρθηκε το Δικαστήριο, σε υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων, οι ποινές που επιβάλλονται θα πρέπει να είναι αυστηρές και αποτρεπτικές, ενόψει της ιδιαίτερης σοβαρότητας τους ως εγκλήματα τα οποία στρέφονται κατά των ηθών αλλά προσβάλλουν, παράλληλα, και καταρρακώνουν την προσωπικότητα του θύματος.

Είναι διαπίστωση του Κακουργιοδικείου ότι δυστυχώς τα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών βρίσκονται τελευταία σε έξαρση, παρά τις αυστηρές ποινές που επιβάλλονται από τα Δικαστήρια. Το στοιχείο αυτό επίσης καταδεικνύει την ανάγκη για επιβολή ακόμη πιο αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών. Με δεδομένη τη σοβαρότητα των αδικημάτων για τα οποία κρίθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος, κατά την επιβολή της ποινής, το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη την επαναλαμβανόμενη δράση του κατηγορούμενου και τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό των περιστατικών που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα μεγάλης χρονικής περιόδου, με ανάλογες τραυματικές εμπειρίες στο νεαρό θύμα. Ως επιβαρυντικά στοιχεία λήφθηκαν υπόψη η ηλικία της ανήλικης κατά τον χρόνο διάπραξης των αδικημάτων, ήτοι κάτω των 12 ετών, όπως και η σχέση της με τον κατηγορούμενο, ούσα θυγατέρα του.

Προς όφελος του κατηγορούμενου λήφθηκε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του καθώς και οι προσωπικές του περιστάσεις. Όπως, όμως, επεσήμανε το Κακουργιοδικείο, όλοι οι πιο πάνω μετριαστικοί παράγοντες παρότι λαμβάνονται υπόψη δεν μπορούν να εξουδετερώσουν τον αποτρεπτικό χαρακτήρα που ενδείκνυται να έχει η ποινή στην παρούσα υπόθεση, λόγω της ιδιάζουσας σοβαρότητας των αδικημάτων, όπως αναλυτικά επεξηγείται στην απόφαση. Σε σχέση με τις συνθήκες διάπραξης των αδικημάτων λήφθηκε υπόψη προς όφελος του κατηγορούμενου η απουσία βιαιότητας στις ενέργειες του κατηγορούμενου.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 8 ετών σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες κρίθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 117 του περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου, Κεφ. 155, στην ποινή συνυπολογιστεί ο χρόνος κράτησης του κατηγορούμενου από 18.6.2021.

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top