ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετοιμότητα να συνδράμει για Αμμόχωστο εξέφρασε στον ΥΠΕΞ ο Παγκυπρίος Δικηγορικός Σύλλογος Αμμοχώστου

Ετοιμότητα να συνδράμει για Αμμόχωστο εξέφρασε στον ΥΠΕΞ ο Παγκυπρίος Δικηγορικός Σύλλογος Αμμοχώστου

Στη διάθεση της Πολιτείας τίθενται οι δικηγόροι, μέλη του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου, για διαφύλαξη ζωτικών συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είχαν την Παρασκευή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, εκφράζοντας την ετοιμότητά τους να σταθούν αρωγοί μέσω οποιασδήποτε συνδρομής και τεχνογνωσίας τους ζητηθεί, για αποτροπή των τουρκικών χειρισμών στην Αμμόχωστο.


Σε δελτίο Τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «οι πρόσφατες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου έθεσαν από την πρώτη στιγμή τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμμοχώστου σε εγρήγορση. Θεωρούμε χρέος και καθήκον να συνεργαστούμε με την Πολιτεία και να συνδράμουμε, πάντα υπό την ιδιότητα μας ως νομικοί και δικηγόροι και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στη διαφύλαξη ζωτικών συμφερόντων του ιδίου του κράτους μας».

Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου και ενόψει των τελευταίων «συνταρακτικών εξελίξεων για την πόλη μας η οποία βρίσκεται ξανά υπό σοβαρή και ασύμμετρη απειλή», πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με αντιπροσωπεία του Συλλόγου, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Σταύρο Μαυρομμάτη και τους Μάριο Μαρκουλλή και Νικόλα Ιωαννίδη.

Προστίθεται ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό Εξωτερικών επιβεβαιώθηκαν οι κοινές μας αντιλήψεις επί του θέματος και ανταλλάχθηκαν απόψεις και εισηγήσεις για νομικά και άλλα μέτρα που μπορούν να ληφθούν άμεσα, με στόχο να αποτραπεί η παράνομη χειραγώγηση της Αμμοχώστου και καταπάτηση των δικαιωμάτων των Αμμοχωστιανών από την τουρκική κατοχική δύναμη».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου η συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου «με την Πολιτεία για το ζήτημα της Αμμοχώστου θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί. Επαναβεβαιώσαμε τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι και τα 400 μέλη που απαριθμεί ο Σύλλογός, είναι στην διάθεση της Πολιτείας και έτοιμα να σταθούν αρωγοί μέσω οποιασδήποτε συνδρομής και τεχνογνωσίας τους ζητηθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top