ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Συγκλονιστικό βίντεο - Μια ανάσα από τους οικισμούς οι πύρινες φλόγες

ΕΛΛΑΔΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Συγκλονιστικό βίντεο - Μια ανάσα από τους οικισμούς οι πύρινες φλόγες

Η φωτιά βρίσκεται έξω από τα Ελληνικά και κοντά στα πρώτα σπίτια στο Τρουπί – Εκκενώνονται Πευκί, Αρτεμίσιο, Γούβες και Βουλίκι – Ετοιμάζουν το παλαιό κλειστό Νοσοκομείο Χαλκίδας για να φιλοξενήσει πυρόπληκτους – Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί 349 άτομα

Έξω από το χωριό Ελληνικά βρίσκονται οι φλόγες στην Εύβοια, κι ενώ η φωτιά έχει περικυκλώσει τη Γαλατσώνα και Αγριοβότανο.

Παράλληλα, στον οικισμό Τρουπί, η φωτιά έφτασε στα 350 μέτρα κοντά από τα πρώτα σπίτια. Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και ζήτησαν με ντουντούκες από τους λίγους κατοίκους που επέμειναν να απομακρυνθούν. Κάτοικοι κόβουν τα δέντρα γύρω από τα σπίτια τους καθώς φοβούνται για τη φωτιά.

Παράλληλα, μέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης σε Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί και συστήνουν στους πολίτες να οδηγηθούν προς την Ιστιαία. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες, ενώ μετέχουν και δεκάδες εθελοντές. Ωστόσο, σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου, τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν διέλευση, είτε επειδή έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ, κορμοί ή καλώδια.

Για τη διάνοιξη δρόμων, μπουλντόζες κατευθύνονται στο βουνό. Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 3 πλοία του Λιμενικού Σώματος, 2 πλοία και δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ένα επιβατικό οχηματαγωγό, 2 τουριστικά σκάφη, αλιευτικά και ιδιωτικά, που βρίσκονται στην περιοχή Πευκί, προκειμένου να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί. Μέχρι στιγμής 349 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί.

 

ΠΗΓΗ: Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top