ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πόσο αυστηρά θα είναι τα μέτρα Σεπτεμβρίου; - Πνίγει τα νοσηλευτήρια η μετάλλαξη

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πόσο αυστηρά θα είναι τα μέτρα Σεπτεμβρίου; - Πνίγει τα νοσηλευτήρια η μετάλλαξη

Δεν έχει τελειωμό δυστυχώς η μαύρη λίστα των νεκρών από τον Covid-19, αφού μόλις το τελευταίο 24ωρο άλλοι 5 συνάνθρωποι μας άφησαν την τελευταία τους πνοή σε κάποιο νοσηλευτήριο.

Η κατάσταση παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανησυχητική ιδιαίτερα εάν αναλογιστούμε το γεγονός πως βρισκόμαστε -θεωρητικά- σε μια φάση της πανδημίας όπου εν μέσω καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών και με την εμβολιαστική κάλυψη να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα θα έπρεπε οι δείκτες να βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Η ανησυχία διογκώνεται αφού η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων (πανευρωπαϊκά) θεωρεί δεδομένο πως με την κάθοδο του φθινοπώρου θα υπάρξει νέα έξαρση. Η ανάγκη για συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους αλλά και η ταυτόχρονη κατακόρυφη αύξηση που θα παρατηρηθεί σε νοσηλείες από εποχική γρίπη αναμένεται να δημιουργήσει αφόρητες πιέσεις στο σύστημα υγείας, που αποτελεί το τελευταίο προπύργιο στη μάχη και πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού.

Η δεδομένη επιδείνωση -ιδιαίτερα αν η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα του σήμερα δεν παρουσιάσει κάποια σημαντική βελτίωση- φέρνει λοιπόν και τα αντίστοιχα μέτρα κάτι που δεν αποκλείεται να τεθεί σε ισχύ ακόμη και προληπτικά για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πισωγυρίσματος.

Το τοπίο δε μπορεί να διασαφηνιστεί σε αυτό το στάδιο σε σχέση με τα ενδεχόμενα μέτρα όμως το lockdown θεωρείται η εσχάτη λύση αφού είναι πλέον γνωστό πως η οικονομία ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί. Αρκετές από τις γενναιόδωρες χαλαρώσεις που έχουν δοθεί ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου αναμένεται να πάνε… περίπατο με το μαχαίρι να μπαίνει κυρίως σε αυτές που άπτονται των συναθροίσεων.

Ο συγχρωτισμός ατόμων -ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους- αποτελεί τον νούμερο 1 κίνδυνο όσον αφορά τη διασπορά και σίγουρα οι μέγιστοι αριθμοί αναμένεται να μειωθούν. Με το σύννεφο της νέας μετάλλαξης να πλανάται σαν γκιλοτίνα πάνω από τα κεφάλια μας, η όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση του τείχους ανοσίας αποτελεί τον πρώτιστο στόχο της Κυβέρνησης εξού και οι κινήσεις που αφορούν το εμβολιαστικό πλάνο.

Στόχος είναι αυτή τη φορά -όπως αναφέρουν και μέλη της επιστημονικής ομάδας- να ληφθούν μέτρα και αποφάσεις εκ των προτέρων και χωρίς να περιμένουμε τις συστάσεις του ECDC αφού πλέον υπάρχει ένα πιο ξεκάθαρο μοτίβο με την επιστήμη να προσπαθεί να μείνει μπροστά στη μάχη με την πανδημία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top