Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΔΙΕΘΝΗ

Μαιευτήριο «μπέρδεψε» κοριτσάκια και οι μητέρες τους αποφάσισαν, 3 χρόνια μετά, να τα μεγαλώσουν σαν αδελφές

Μαιευτήριο «μπέρδεψε» κοριτσάκια και οι μητέρες τους αποφάσισαν, 3 χρόνια μετά, να τα μεγαλώσουν σαν αδελφές

Δύο νεαρές γυναίκες που, αμέσως μετά τη γέννησή τους παραδόθηκαν σε λάθος μητέρες στο μαιευτήριο, και κατέληξαν αργότερα (όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια) να μεγαλώνουν μαζί σαν αδελφές, μοιράστηκαν την απίστευτη ιστορία τους σε βιβλίο και σε ταινία που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα.

Το «μπέρδεμα» στο νοσοκομείο Ματζάρα ντελ Βάλο στη Σικελία είχε ως αποτέλεσμα η Κατερίνα Αλάνια και η Μελίσα Φοντέρα, και οι δύο 23 ετών σήμερα, να ανατραφούν για ένα διάστημα από τις λάθος μητέρες.

Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια από την ημέρα που συνέβη το λάθος, για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Η 51χρονη σήμερα Μαρινέλα Αλάνια είχε πάει στον βρεφικό σταθμό να πάρει την κόρη της, όταν παρατήρησε την απίστευτη ομοιότητα ανάμεσα σε ένα από τα άλλα παιδιά, την Κατερίνα, και τις δύο κόρες της.

Οι οικογένειες συζήτησαν τις υποψίες τους και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τεστ DNA για να μάθουν τη αλήθεια. Όταν ήρθαν οι απαντήσεις, βρέθηκαν μπροστά σε ένα τεράστιο δίλημμα. Ωστόσο είχε περάσει τόσο πολύς χρόνος και είχαν αναπτυχθεί τόσο έντονα συναισθήματα, που οι δυο βιολογικές μητέρες των κοριτσιών, η Μαρινέλα και η 47χρονη σήμερα Γκιζέλα Φοντέρα δεν έβλεπαν άλλη λύση: Έπρεπε να μεγαλώσουν μαζί τα κοριτσάκια, σαν αδελφές, εφόσον η μοίρα επέλεξε να τα συνδέσει με αυτόν τον παράξενο τρόπο.

Οι δύο μητέρες δεν δίστασαν μάλιστα να μετακομίσουν στο ίδιο σπίτι για ένα διάστημα, θέλοντας να διευκολύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα πράγματα για όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Ο Μάουρο Καπορίτσιο, συγγραφέας του βιβλίου Sisters Forever, είπε στους Times: «Σήμερα είναι περισσότερο σαν δίδυμες παρά σαν αδελφές και υπάρχουν δυνατά συναισθήματα αγάπης ανάμεσα στις δύο οικογένειες».

Η Κατερίνα και η Μελίσα γεννήθηκαν με διαφορά μόλις 15 λεπτών στο ίδιο μαιευτήριο στις 31 Δεκεμβρίου 1998, όμως οι νοσοκόμες μπέρδεψαν τα μωρά μέσα στο χαος που είχε προκληθεί στο νοσοκομείο λόγω Πρωτοχρονιάς. Παρότι οι δυο λεχώνες επισήμαναν στο προσωπικό ότι το μωράκι που παραδόθηκε στην αγκαλιά τους φορούσε ρουχαλάκια που δεν αναγνώριζαν, η διαβεβαίωση από τις νοσοκόμες ότι επρόκειτο απλά για μπέρδεμα στα φορμάκια, τις καθησύχασε.
Τρία χρόνια μετά, η Μαρινέλα είδε την Κατερίνα στον βρεφικό σταθμό και πρόσεξε την εκπληκτική ομοιότητά της με την κόρη της, Μελίσα. «Αναγνώρισα τη μητέρα της Κατερίνα, την Γκιζέλα Φοντέρα, από τον θάλαμο στο νοσοκομείο και μου μπήκαν ψύλλοι στ' αυτιά. 15 μέρες μετά κάναμε το τεστ DNA και το μυαλό μου έπαθε βραχυκύκλωμα. Ήταν τόσο σουρεαλιστικό, τόσο απίστευτο», εξηγεί η Μαρινέλα.

Η ιδέα να «ανταλλάξουν» τα μωρά τους, για να καταλήξουν με το βιολογικό τους τέκνο, ήταν κάτι που θεωρούσαν αρχικά αδιανόητο. Όπως τονίζει η Γκιζέλα, τόσο να μεγαλώνεις ένα παιδί για τρία χρόνια και ξαφνικά να σου πουν να τη «δώσεις πίσω» εξαιτίας ενός λάθους είναι τρομακτικά δύσκολο. Ωστόσο, μετά από πολλή συζήτηση και οι δύο μητέρες αποφάσισαν πως η «ανταλλαγή» θα έπρεπε να γίνει, αλλά πολύ αργά και σταδιακά. Για να συνηθίσουν τα κορίτσια, τόσο η Μελίσσα και η Κατερίνα άρχισαν να περνούν χρόνο και με τις δύο οικογένειες. Μάλιστα, για ένα διάστημα τα κορίτσια έμεναν και κάτω από την ίδια στέγη.

Η πιο δύσκολη στιγμή σε αυτήν την περιπέτεια έφτασε όταν ειδικοί συνέστησαν στις οικογένειες να μείνουν μακριά η μία από την άλλη για έξι μήνες τουλάχιστον, ώστε τα κορίτσια να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις βιολογικές τους οικογένειες και τον νέο τρόπο ζωής τους. «Εμείς οι μανάδες βάζαμε κάθε μέρα τα κλάματα στο τηλέφωνο και μετά από τρεις μήνες αποφασίσαμε ότι δεν αντέχουμε άλλο. Συναντηθήκαμε και αποφασίσαμε να μην ξαναχωρίσουμε ποτέ» εξηγεί η Μαρινέλα: «Από τότε και μετά έβλεπα τη Μελίσα κάθε μέρα, και γιατί όχι; Τη θήλασα, της έμαθα τις πρώτες της λέξεις, μοιραζόμασταν τα πάντα».

Με τον καιρό, οι δύο οικογένειες δέθηκαν πολύ και τα κορίτσια έγιναν με τον καιρό αχώριστα, κάνοντας κολλητή παρέα στο σχολείο και εκτός. Ωστόσο χρειάστηκε να φτάσουν περίπου οχτώ ετών για να μπορέσουν να καταλάβουν ακριβώς τι είχε συμβεί. Παρόλο που η ζωή τους κατάφερε να εξομαλυνθεί αρκετά τα χρόνια που ακολούθησαν, κάτι για το οποίο βοήθησε το γεγονός ότι οι μικρούλες δεν θύμοντουσαν πολλά από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, υπάρχει κάτι από εκείνη την εποχή που δεν έχει αλλάξει: τα καταχωρισμένα στη γέννα τους ονόματα.

Για λόγους ευκολίας, τόσο η Κατερίνα όσο και η Μελίσσα αποφάσισαν να κρατήσουν τα ονόματα που χρησιμοποιούσαν πάντα.

Το φιλμ που έχει βασιστεί στην ιστορία των δύο οικογενειών θα προβληθεί από τη RAI TV αυτήν την εβδομάδα.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top