Έντονος ο κοινοτάρχης Τηλλυρίας προς τον Θεμιστοκλέους – «Δεν αποδεχόμαστε μαθήματα και υποδείξεις από κανέναν»

 Έντονος ο κοινοτάρχης Τηλλυρίας προς τον Θεμιστοκλέους – «Δεν αποδεχόμαστε μαθήματα και υποδείξεις από κανέναν»

Απάντηση στις αναφορές σε σχέση με το χθεσινό συμβάν στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής κατά τη συζήτηση των θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν τα σχολεία της Τηλλυρίας, δίδει ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Νίκος Κλεάνθους.


Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κλεάνθους αναφέρει ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που πήρε από άτομα που παρίσταντο στη συζήτηση, "σχετικά με τα υπονοούμενα και τις αιχμές" του βουλευτή του ΕΛΑΜ Ανδρέα Θεμιστοκλέους για τους κατοίκους της Τηλλυρίας, δηλώνει ότι η Τηλλυρία και οι κάτοικοι της έχουν γράψει ιστορία με αίμα από το 1964, και έκτοτε διδάσκουν πατριωτισμό γι’ αυτό δεν αποδέχονται μαθήματα και υποδείξεις από κανέναν.

Επίσης τονίζει, όπως αναφέρει, "στον κύριο Θεμιστοκλέους και στους ομοϊδεάτες του, ότι η διέλευση από τα κατεχόμενα αποτελεί για τους κατοίκους της Τηλλυρίας μέρος της καθημερινότητας τους, διότι δεν έχουμε την ευχέρεια και πολυτέλεια να μεταβαίνουν από τη Λεμεσό στη Λευκωσία σε είκοσι λεπτά".

Ο κ. Κλεάνθους εκφράζει με την ανακοίνωση τη λύπη του, "γιατί ενώ η έγνοια όλων μας έπρεπε να είναι η επιβίωση και η παραμονή των κατοίκων σε μια περιοχή στρατηγικής σημασίας όπως είναι η Τηλλυρία και η παροχή κινήτρων από την πολιτεία με οποιοδήποτε τίμημα προς τον σκοπό αυτό, ο κύριος Θεμιστοκλέους έχει καταφέρει να στρέψει τη συζήτηση αλλού".

 Σε καμία περίπτωση η παροχή κινήτρων προς τους κατοίκους της Τηλλυρίας δεν πρέπει να συνδέεται με τη διέλευση από τα κατεχόμενα, καταλήγει ο κ. Κλεάνθους.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.