Στ. Δράκου: Σε εξέλιξη η διαδικασία για τις κενές θέσεις στην Αστυνομία

Στ. Δράκου: Σε εξέλιξη η διαδικασία για τις κενές θέσεις στην Αστυνομία

Την ελπίδα σύντομα να ολοκληρωθεί η διαδικασία για πλήρωση των κενών θέσεων στην Αστυνομία, εξέφρασε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφη Δράκου, η οποία σημείωσε πως η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε δηλώσεις της, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την Ημέρας της Αστυνομίας, στην Αγία Νάπα, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, διότι όντως το αστυνομικό σώμα χρειάζεται ενίσχυση», για να προσθέσει πως «τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης και λόγω τώρα των πολλών αυξημένων καθηκόντων που έχει αναλάβει η Αστυνομία με την πανδημία και με τους μετανάστες, ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Δράκου είπε ότι «είναι σε εξέλιξη η διαδικασία, αλλά παίρνει χρόνο γιατί είναι οι διαδικασίες τέτοιες», συμπληρώνοντας πως «πρέπει να γίνουν εξετάσεις και υπάρχει μια διαδικασία αξιολόγησης».

«Συνεπώς», είπε, «ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, διότι όντως το αστυνομικό σώμα χρειάζεται ενίσχυση, διότι τα τελευταία χρόνια από το 2013, λόγω της κρίσης και λόγω τώρα των πολλών αυξημένων καθηκόντων που έχει αναλάβει η Αστυνομία με την πανδημία και με τους μετανάστες, ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση».

Κατέληξε λέγοντας ότι «οι διαδικασίες τρέχουν και σύντομα ελπίζουμε να πληρωθούν οι θέσεις».

Ερωτηθείσα για την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανέφερε ότι «έχει ολοκληρωθεί και χαιρετίζουμε την αυτονόμηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας», εκφράζοντας την ευχή να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας, όπως ήταν πάντοτε.

Εξάλλου, σημείωσε ότι και στην Πυροσβεστική υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία για πρόσληψη και πλήρωση των θέσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE