ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ πρότειναν στη Τουρκία F16 ως αντάλλαγμα για F35

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ πρότειναν στη Τουρκία F16 ως αντάλλαγμα για F35

Από τις ΗΠΑ προήλθε η προσφορά για να δοθούν στην Τουρκία μαχητικά αεροσκάφη F16 έναντι των 1,4 δισ. δολαρίων που έχει πληρώσει η Άγκυρα για τα F35 τα οποία τελικά δεν θα παραλάβει, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του πριν αναχωρήσει για την Αγκόλα, ο Τούρκος Πρόεδρος ρωτήθηκε σχετικά με την αγορά 40 τουρκικών F16 από τις ΗΠΑ. «Υπάρχει μια οφειλή 1 δισ. 400 εκατομμυρίων δολαρίων για F35. Και γι αυτή την οφειλή, οι ΗΠΑ έκαναν μια τέτοια προσφορά», απάντησε.

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι «κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ανταποκριθούμε στις αμυντικές ανάγκες της χώρας μας και είπαμε πως θα κάνουμε όποια βήματα είναι απαραίτητα. Για να υπάρξει συνέχεια του σήμερα, εργαζόμαστε πάντα για να εκσυγχρονίσουμε τον στόλο μας. Κάνουμε προσπάθειες επέκτασης του στόλου μας, εκσυγχρονίζοντας τα F16 που έχουμε και αγοράζοντας νέα F16».

Πρέπει, πρόσθεσε ο ίδιος, «να πάρουμε τα χρήματα που πληρώσαμε για το F35. Δίνουμε σημασία στον διάλογο για την επίλυση του ζητήματος. Αυτές οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται».

«Υπάρχει οφειλή και οι συνεργάτες μας συνεχίζουν να εργάζονται για την επιστροφή χρημάτων αυτής της οφειλής», ανέφερε ο κ. Ερντογάν

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top