Συμμετοχή Προέδρου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενημερώνει για Κυπριακό και τουρκικές προκλήσεις

Συμμετοχή Προέδρου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενημερώνει για Κυπριακό και τουρκικές προκλήσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συμμετέχει σήμερα και αύριο στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την Προεδρία, ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο είναι οι προσπάθειες για αντιμετώπιση της COVID-19, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, τo μεταναστευτικό, το εμπόριο και οι εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ.

Οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ θα συζητήσουν επίσης τρόπους αντιμετώπισης της αύξησης των τιμών της ενέργειας.

Όπως έχει ανακοινώσει, με γραπτή του δήλωση πρόσφατα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει εκτενώς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, «για όλες τις εξελίξεις όσον αφορά το Κυπριακό, και συγκεκριμένα για τα όσα διημείφθησαν κατά την άτυπη τριμερή συνάντηση του με τον ΓΓ των ΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στη Νέα Υόρκη, και την καθυστέρηση που παρατηρείται στον διορισμό ειδικού απεσταλμένου, για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και για τις κατά παράβαση των ψηφισμάτων των ΗΕ ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία θα δρομολογήσει πρωτοβουλίες για αναγνώριση του έργου και της σπουδαιότητας της αποστολής της ΕΛΔΥΚ και ειδικότερα για τα 105 παιδιά που έπεσαν το 1974, εκ των οποίων οι 58 παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι, ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας τις αδελφικές και ακλόνητες σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE