ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για πρώτη φορά η Κύπρος συμμετέχει δια του Προέδρου της στη Διάσκεψη για τη Λιβύη

Για πρώτη φορά η Κύπρος συμμετέχει δια του Προέδρου της στη Διάσκεψη για τη Λιβύη

Η Κύπρος, δια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά, στη Διάσκεψη για τη Λιβύη την οποία έχει συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στο Παρίσι, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί αργότερα σήμερα για το Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει στο 4ο Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη, στη Διάσκεψη για τη Λιβύη, αλλά και σε δείπνο που παραθέτει η Γενική Γραμματέας της ΟΥΝΕΣΚΟ, Οντρέ Αζουλέ.

Όσον αφορά το Φόρουμ για την Ειρήνη, ο κ. Πελεκάνος είπε πως σε αυτό θα εξεταστούν, μεταξύ άλλων, διεθνείς πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, η ανάγκη διατήρησης της διεθνούς συνεργασίας προς όφελος της παγκόσμιας ειρήνης, η παγκόσμια διακυβέρνηση στον τομέα της υγείας, της κλιματικής αλλαγής, της κυβερνοασφάλειας, η αντιμετώπιση του φαινομένου της παραπληροφόρησης και των απειλών κατά των δημοσιογράφων, η ισότητα των φύλων και άλλα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη πως την Παρασκευή, ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για τη Λιβύη την οποία έχει συγκαλέσει ο Πρόεδρος Μακρόν και στην οποία η Κύπρος θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει για πρώτη φορά.

Είπε ότι στη Διάσκεψη θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων, αλλά και η πολιτική μετάβαση στη χώρα, ενόψει και των εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν στη Λιβύη τον προσεχή Δεκέμβριο.

Τέλος, ανέφερε ο κ. Πελεκάνος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει σε αρχηγούς κρατών η Γενική Γραμματέας της ΟΥΝΕΣΚΟ, Οντρέ Αζουλέ στο πλαίσιο της Συνόδου της 41ης Γενικής Συνέλευσης της ΟΥΝΕΣΚΟ».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top