Ελλάδα: Ενισχυτική δόση μετά τους 6 μήνες – Μετά από 2 για Janssen

Ελλάδα: Ενισχυτική δόση μετά τους 6 μήνες – Μετά από 2 για Janssen

Η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου για τον COVID-19 στην Ελλάδα δεν θα πραγματοποιείται νωρίτερα του εξαμήνου, ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για την τρίτη δόση θα ανοίγει στους 5,5 μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ωστόσο η χορήγηση δεν θα γίνεται πριν από τη συμπλήρωση του εξαμήνου.

Με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Θεμιστοκλέους κλείνει η συζήτηση περί χορήγησης τρίτης δόσης πριν από τη συμπλήρωση του εξαμήνου, η οποία είχε ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα.

Όπως εξήγησε νωρίτερα η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας στον ΣΚΑЇ, το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης νωρίτερα του εξαμήνου είχε συζητηθεί στο πλαίσιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, ωστόσο δεν υπάρχουν βιβλιογραφικά δεδομένα που να υποστηρίζουν μια τέτοια απόφαση.

Σημειώνεται ότι για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, η δεύτερη αναμνηστική δόση μπορεί να χορηγηθεί και μετά την πάροδο δύο μηνών από την πρώτη δόση.

Για πολίτες που εμβολιάστηκαν με Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna η τρίτη δόση γίνεται με το mRNA εμβόλιο της Pfizer και για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση γίνεται είτε με το εμβόλιο Johnson & Johnson, ή το εμβόλιο της Pfizer. Ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της Moderna θα ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραγωδία στο highway: Νεκρός ο 70χρονος Σάββας – Παρασύρθηκε από όχημα ενώ εργαζόταν

Τραγωδία στο highway: Νεκρός ο 70χρονος Σάββας – Παρασύρθηκε από όχημα ενώ εργαζόταν

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ο 70χρονος εργάτης Σάββας Ιωάννου, από την Πάφο, ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, ενώ εκτελούσε εργασίες σήμανσης του δρόμου, μαζί με συναδέλφους του.

BEST OF TOTHEMAONLINE