ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Δίνουμε αγώνα εθνικής επιβίωσης...να απαλλαχτούμε από την τουρκική κατοχή»

Αβέρωφ: «Δίνουμε αγώνα εθνικής επιβίωσης...να απαλλαχτούμε από την τουρκική κατοχή»

Για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για τα όσα έγιναν στη διάσκεψη για το κυπριακό στο Κρανς Μοντάνα και τη στάση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας τα εξής:

«Δίνουμε αγώνα εθνικής επιβίωσης και δικαίωσης από το 1974 στην προσπάθεια να απαλλαχτούμε από την τουρκική κατοχή. Εμείς οι Κύπριοι θέλουμε όσο κανένας άλλος την επίλυση του κυπριακού, εμείς βιώνουμε τα αποτελέσματα της κατοχής και της τουρκικής εισβολής. Ιστορικά ντοκουμέντα δίνουν φως σε πραγματικές πτυχές της ιστορίας.

Στο Κρανς Μοντανα ο Γενικός Γραμματέας μίλησε για ένα κανονικό κράτος και ένα κανονικό κράτος δεν μπορεί να έχει ξένους εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα. Εάν αυτό το βασικό, κάποια μέρα η τουρκική πλευρά θα εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της, οι Ελληνοκύπριοι είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε λύση. Το πλαίσιο Γκουτέρες έθεσε τις σωστές παραμέτρους για μια συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος προτάσσοντας το θέμα της ασφάλειας ως βασικό. Δεν νοείται ένα ευρωπαϊκό κράτος να έχει ξένους εγγυητές, τρίτες χώρες και κατοχικά στρατεύματα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top