ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονο 'φλερτ' Παμπορίδη με ΔΗΚΟ- Σφυγμομετρήσεις Χριστοδουλίδη για υποψηφιότητα- Κανένας 'άσος' στο... μανίκι του ΑΚΕΛ

Έντονο 'φλερτ' Παμπορίδη με ΔΗΚΟ- Σφυγμομετρήσεις Χριστοδουλίδη για υποψηφιότητα- Κανένας 'άσος' στο... μανίκι του ΑΚΕΛ

Μετά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Υγείας, ο Γιώργος Παμπορίδης, φέρεται να δρομολογούσε την υποψηφιότητά του για τις Προεδρικές εκλογές. Αυτό φάνηκε και από την δημιουργία πολιτικού γραφείου. 

Κάνοντας οργανωμένες κινήσεις -και με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας Παπαδοπουλου- λέγεται πως προσπαθεί να πείσει τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ώστε να εξασφαλίσει το χρίσμα για τις επικείμενες Προεδρικές εκλογές, ως ο εκλεκτός του Δημοκρατικού Κόμματος.

Με αυτό τον τρόπο, θεωρεί ότι θα συμπαρασύρει και το ΑΚΕΛ, σε μία κοινή υποψηφιότητα, θέτοντας εαυτόν ως έναν από τους πρωταγωνιστές της κούρσας. 

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, μιλώντας πρόσφατα στον Alpha ανέφερε ότι: "Επιλογή δεν είναι να συνεργαστούμε μόνο μεταξύ της αριστεράς και της δεξίας και να υποστηρίξουμε έναν υποψήφιο είτε από το ΑΚΕΛ είτε από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Επιλογή είναι να στηρίξουμε και κάποιον από το Δημοκρατικό Κόμμα ή κάποιον του ενδιάμεσου χώρου ή κάποιον ανεξάρτητο. Όλα είναι στο τραπέζι"

Στο άκουσμα της υποψηφιότητας Παμπορίδη, προκλήθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις τόσο στο ΔΗΚΟ όσο και στο ΑΚΕΛ. Παραταύτα ο ίδιος επιμένει να... πλασάρει το όνομά του- έχοντας στο πλευρό του πρώην Υπουργό- ώστε να σηκώσει ο ίδιος το βάρος ως υποψήφιος Πρόεδρος. 

Από την άλλη ο Νίκος Χριστοδουλίδης δείχνει από τις κινήσεις του ότι σφυγμομετρά τη δυναμική μίας ενδεχόμενης δικής του υποψηφιότητας. Σε συζητήσεις με κοντινά πρόσωπα του περιβάλλοντός του, λέγεται πως δείχνει αποφασισμένος να κατέλθει στις εκλογές, ενώ είναι βέβαιο πως θα θεωρηθεί ως αποστασία από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. 

Θυμίζουμε πως σε πρόσφατες παρεμβάσεις του, ο Χάρης Γεωργιάδης κάλεσε τον Νίκο Χριστοδουλίδη να ξεκαθαρίσει τη θέση του, στέλνοντας παράλληλα τα "μηνύματά" του: "Ούτε συζήτηση, ούτε κουβέντα μπορεί να γίνεται για το ότι οποιασδήποτε μπορεί να παρακάμψει τις δημοκρατικές διαδικασίες, να βάλει μπροστά του τις δίκες του φιλοδοξίες αντί την θεσμική λειτουργία μιας παράταξης. Είμαι αποφασισμένος ως μέλος της ηγεσίας του κόμματος, πάνω από όλα να διαφυλάξουμε την ενότητα μας και να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας μια αξιόπιστη επιλογή η οποία θα προκύψει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και όχι μέσα από παρασκήνια, τετελεσμένα γεγονότα ή διασπαστικές κινήσεις".

Από την πλευρά του ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε πρόσφατα ότι "βεβαιότατα ο ΔΗΣΥ θα έχει τον δικό του υποψήφιο και για τις επόμενες προεδρικές εκλογές. Είναι κάτι που το πράττει ο ΔΗΣΥ από την ίδρυσή του. Από εκεί και πέρα την ώρα που το κόμμα θα αποφασίσει να κινήσει τις διαδικασίες σίγουρα θα ανακοινωθεί και η θέση μου".

Η ώρα φαίνεται πως έφτασε και ο ίδιος δείχνει έτοιμος να σηκώσει το βάρος, ως υποψήφιος, στις Προεδρικές του 2023. Ο επικεφαλής του ΔΗΣΥ έχει δείξει εμπράκτως πως ξέρει να κερδίζει στις εκλογικές αναμετρήσεις και σίγουρα πρόκειται για μία δύναμη που δεν μπορεί κανείς να την υποτιμήσει.

Είναι δεδομένο ότι αν ο Νίκος Χριστοδουλίδης αποφασίσει να κατέβει ως υποψήφιος, θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, καθώς πολλοί... αυλοκόλακες θα τραπούν σε άτακτη φυγή, από τη στιγμή που ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα επιλέξει επίσημα τον δικό του υποψήφιο.

Το ΑΚΕΛ δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του και οι καλά γνωρίζοντες αναφέρουν πως δεν υπάρχει "άσος στο μανίκι", καθότι τα ονόματα που ακούγονται δεν είναι τέτοιου βεληνεκούς ώστε να διεκδικήσουν την Προεδρία.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top