ΥΓΕΙΑ

Αντίδραση συντεχνιών στην απόφαση ΔΣ ΟΚΥπΥ για μη ανανέωση συμβολαίων δύο Διευθυντών του

Αντίδραση συντεχνιών στην απόφαση ΔΣ ΟΚΥπΥ για μη ανανέωση συμβολαίων δύο Διευθυντών του

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΚΙ, με ανακοίνωση τους,καταδικάζουν απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας να μην προχωρήσει σε ανανέωση των συμβολαίων των Εκτελεστικών Γενικών Διευθυντών των περιφερειών Λευκωσίας και Λάρνακας – Αμμοχώστου, απόφαση την οποία κρίνουν, όπως αναφέρουν, ως «αυθαίρετη».

Οι Οργανώσεις θεωρούν την αντιμετώπιση των δυο Διευθυντών εκ μέρους του ΟΚΥπΥ ως εργοδοτική πλευρά «αντιδεοντολογική» για τα εργασιακά θέσμια. Σημειώνεται ότι προηγήθηκε η άμεση απόλυση ιατρού, χωρίς επίσης οποιαδήποτε προειδοποίηση.
 
Πρόσθετα, οι Οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι η «αψυχολόγητη» ενέργεια του Δ.Σ. του μεγαλύτερου στην Κύπρο Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στέλνει ζοφερά και αρνητικά μηνύματα που καλλιεργούν αισθήματα φοβίας και ανασφάλειας για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στον ΟΚΥπΥ, εκλαμβάνεται ως απόπειρα φίμωσής τους και πλήττει ανεπανόρθωτα το όποιο ενδεχόμενο ενδιαφέρον ικανού προσωπικού να αποταθεί για πρόσληψη στον Οργανισμό.
 
Καταλήγοντας, οι Οργανώσεις αναφέρουν ότι «ο αυθαίρετος και αντιδεοντολογικός τρόπος που ενήργησε το Δ.Σ. του ΟΚΥπΥ εκμεταλλευόμενο το γεγονός ότι η εργοδότηση του προσωπικού γίνεται στη βάση προσωπικών συμβολαίων, αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την ανάγκη συνομολόγησης συλλογικής σύμβασης που θα καθορίζει με σαφήνεια και στη βάση αρχών το εργασιακό καθεστώς και τους όρους απασχόλησης για την κάθε κατηγορία προσωπικού».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Βρέξιμο, νεροπίστολα και νερόφουσκες: Η «γέννηση» του κατακλυσμού και τα έθιμα στην ΚύπροΣοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Νεαρός οδηγός μοτοσικλέτας έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top