ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: «Κανείς δεν μας λαμβάνει υπόψη, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα - Εδώ στην Κύπρο το παίρνουμε με τον… χαβά μας»

Δρ. Καραγιάννης: «Κανείς δεν μας λαμβάνει υπόψη, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα - Εδώ στην Κύπρο το παίρνουμε με τον… χαβά μας»

Στην ανάγκη τήρησης και εφαρμογής των μέτρων αυτοπροστασίας κατά του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Όντας καλεσμένος στην εκπομπή «Alpha καλημέρα», είπε ότι ο κόσμος είναι καλό να λαμβάνει υπόψη όλα όσα πρέπει να εφαρμόζονται για να μην γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα ενόψει των εορτών.

Αρχικά ανέφερε πως «η θερμοκρασία θα αλλάξει και ο κόσμος θα περιοριστεί σε εσωτερικούς χώρους. Οι χώροι εργασίας πλέον μαζί με τα σχολεία είναι οι χώροι που ίσως διακινηθεί ο ιός το επόμενο διάστημα. Βλέπουμε καθημερινά κρούσματα σε σχολεία. Χαλάρωσαν τα παιδιά αυτά, δεν προσέχουν, ακόμα και εκείνα που έκαναν το εμβόλιο. Οι αλυσίδες είναι και σε χώρους εργασίας πράγμα που σημαίνει ότι δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα. Φωνάζουμε εδώ και καιρό να τηρούνται τα μέτρα για να μην κάνουμε πιο αυστηρά τα μέτρα και κανείς δεν μας λαμβάνει υπόψη. Δεν γίνεται καλή χρήση της μάσκας, είναι το δεύτερο πιο αποτελεσματικό μέτρο αντιμετώπισης του ιού. Και όλοι φωνάζουν όταν πούμε ότι θα κάνουμε πιο αυστηρά τα μέτρα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Μα πώς θα σταματήσουμε την έξαρση; Ελπίζω οι τρίτες δόσεις να αρχίσουν να αποδίδουν. Στο Ισραήλ είδαν ότι με την τρίτη δόση μετά από τρεις εβδομάδες τα κρούσματα μειώθηκαν. Εμείς στην Κύπρο το παίρνουμε με τον χαβά μας, ενώ ο χρόνος τρέχει και αργά ή γρήγορα θα μας προλάβει η πανδημία, δεν θα μας περιμένει».

Έπειτα τόνισε ότι «δεν συζητήθηκε η τηλεκπαίδευση. Συζητήσαμε το self test και θα παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις αν πάμε προς τα εκεί. Όπου υπάρχει πολλής κόσμος θα συζητήσουμε για να εφαρμοστεί τηλεργασία. Το θέμα είναι να αντιληφθούμε όλοι ότι υποσκάπτουμε την προσπάθεια που έγινε μέχρι στιγμής. Δεν θέλουμε ο κόσμος να κλειστεί στα σπίτια, ούτε οι καταστηματάρχες να μην πουλήσουν την πραμάτεια τους. Δεν θέλουμε να ανέβουν τα κρούσματα».

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top