Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy

Γιώργος Καπουτζίδης: «Απελευθερώθηκα, όταν μίλησα για τη σεξουαλικότητά μου»

23.11.2021
17:00
Lifestyle

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4» βρέθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος μίλησε στον Θανάση Αναγνωστόπουλο και τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου για όλα και για όλους. Αναφερόμενος σε όσα ειπώθηκαν και συνέβησαν με αφορμή την εκπομπή του Νίκου Μουτσινά, ο δημοφιλής δημιουργός ήταν απόλυτα διευκρινιστικός: «Δεν έχω προσωπικό με κανένα, δεν μου έχει κάνει απολύτως τίποτα αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. ο Νίκος Μουτσινάς). Θα ήταν ψέμα να πω κάτι τέτοιο. Το ότι μπορεί να στενοχώρησε κάποιον δικό μου, μπορεί να έγινε, αλλά μετά τα βρήκανε, τα έλυσαν και είναι πλέον αγαπημένοι».

Σταθερός στην άποψή του για την κουλτούρα της κοροΐδίας με σαφείς αναφορές στην εκπομπή «Καλό Μεσημεράκι», ο Γιώργος Καπουτζίδης επανέλαβε τις απόψεις του, όπως τις είχε εκφράσει: «Δεν είδα τις αντιδράσεις αυτού που είπα. Είδα όμως τις δηλώσεις της κυρίας αυτής και χάρηκα, γιατί η κυρία Μανασίδου είπε πως ένιωσε θιγμένη και προσβεβλημένη. Ηταν πολύ άγριο όλο αυτό. Το θεωρώ πολύ σημαντικό. Δεν θα την ξανακοροϊδέψει κάποιος. Είμαι σε μία εποχή που έχω την ελευθερία της γνώμης μου, την κατέκτησα, πήρα τα ρίσκα μου, έδωσα μία μάχη να λέω την άποψή μου, ή μάλλον αυτά που πιστεύω. Δεν έχω απόψεις για όλα, είναι πιο σταθερά τα πιστεύω μου. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι η δημοφιλής άποψη, αλλά νομίζω με το πέρασμα του χρόνου δικαιώνομαι. Δεν δυσκολεύομαι να μιλήσω, δεν δεσμεύομαι από δημόσιες σχέσεις και από την ισορροπία της τηλεόρασης. Εφυγα δίχως απωθημένο από την τηλεόραση. Εκανα όλα όσα ήθελα στην τηλεόραση και έκανα και παραπάνω από όσα περίμενα. Εδωσα μάχη για να μπορώ να εκφράζω τα πιστεύω μου. Μπορεί να μην είναι δημοφιλές στην τηλεόραση αλλά στην κοινωνία είναι. Η κοινωνία με την τηλεόραση δεν συμβαδίζουν. Είναι καλό να λέμε το σωστό, αλλά καλύτερο να το πιστεύουμε και ακόμη καλύτερο να βγαίνει από την ψυχή μας» τόνισε.


Και συνέχισε: «Η πολιτική ορθότητα δεν είναι δράκος, αλλά βγαίνει από το συναίσθημα για να προστατεύσει κάποιους. Με νοιάξιμο πρέπει να την επιβάλλουμε, όχι με το να τον πετροβολήσουμε ή με κατάρες. Αυστηροί, αλλά όχι άγριοι και βάναυσοι».

Μιλώντας για τη δύναμη που νιώθει να μιλά και να εκφράζεται ελεύθερα, ο Γιώργος Καπουτζίδης έδωσε τη δική του εξήγηση: «Με απελευθέρωσε η αποκάλυψη της σεξουαλικότητάς μου. Όταν μιλήσεις για τη σεξουαλικότητά σου δεν είναι αγώνας, μετά είναι περίπατος. Είναι καλύτερο να λες αυτό το οποίο νιώθεις. Δεν έχω άποψη για όλα. Για το χιούμορ μπορώ να πω τρία χρήσιμα πράγματα. Οφείλω να βλέπω προς τα πού κινείται, μίλησα για μία κουλτούρα κοροϊδίας διαδεδομένη. Υπάρχει παντού γύρω μας, υπάρχει και σε μας, δεν το κάνει μόνο ένας άνθρωπος».

Κάποιοι του χρέωσαν και δικά του λάθη και μάλιστα έγινε πολύς λόγος για την προφορά της Ζέτας Μακρυπούλια στο «Παρά πέντε». «Για το «λλι» και «ννι» της Αμαλίας στο «Παρά πέντε» έχω χίλιες δικαιολογίες, αλλά αυτόν τον ρόλο σήμερα δεν θα τον έγραφα. Στις «Σέρρες» που γράφω τώρα δεν έχει κάποιος προφορά».

Για την Ελένη Γερασιμίδου, η οποία αποχώρησε από τη σειρά, έδωσε τη δική του εξήγηση: «Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, γιατί έφυγε και ήθελα να είναι στη σειρά, ο ρόλος είχε γραφτεί γι' αυτήν. Την θαυμάζω απεριόριστα. Ηταν η δεύτερη προσπάθεια να συνεργαστούμε. Την Ζουμπουλία για εκείνη την έγραφα, αλλά είπε όχι η κυρία Δανδουλάκη στον άλλο ρόλο της Ντάλιας και δεν προχώρησε. Δεν μπόρεσε να μείνει για ένα μήνα που έπρεπε. Εξακολουθώ να την εκτιμώ απεριόριστα σαν ηθοποιό και σαν άνθρωπο. Λέω να κάνω μία τρίτη προσπάθεια να συνεργαστούμε».