ΔΙΕΘΝΗ

Απόφαση-σταθμός: Μήνυσε γιατρό γιατί την άφησε να γεννηθεί και κέρδισε

Απόφαση-σταθμός: Μήνυσε γιατρό γιατί την άφησε να γεννηθεί και κέρδισε

Με μια απόφαση-σταθμό, βρετανικό δικαστήριο δικαίωσε γυναίκα με αναπηρία που μήνυσε το γιατρό της μητέρας της για ελλιπή πληροφόρηση πριν την κύηση.Η 20χρονη Βρετανίδα Ίβι Τουμπς πάσχει από δισχιδή ράχη, μία σπάνια αναπηρία που προκαλεί ελλιπές κλείσιμο της σπονδυλικής στήλης και των μεμβρανών γύρω από το νωτιαίο μυελό. Το γεγονός αυτό την αναγκάζει να περνά ολόκληρες ημέρες διασωληνομένη.

Για το λόγο αυτό, η Τουμπς υπέβαλε μήνυση κατά του γιατρού της μητέρας της, Φίλιπ Μίτσελ, κατηγορώντας τον για ιατρική αμέλεια. Συγκεκριμένα, ο Μίτσελ θα έπρεπε να είχε συστήνει στη μητέρα της Ίβι, Κάρολαϊν, να λάβει φυλλικό οξύ, το οποίο θα ελαχιστοποιούσε την πιθανότητα να γεννηθεί η Ίβι με δισχιδή ράχη. Το δικαστήριο δικαίωσε την Ίβι με απόφαση-σταθμό, αποδεχόμενο την έννοια της «άδικης (wrongful) γέννας» που προέβαλε η μεριά της ενάγουσας. Το ποσό της αποζημίωσης που θα λάβει η Ίβι δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αλλά αναμένεται να ανέλθει σε αρκετά εκατομμύρια λίρες.

Παρά την αναπηρία της, η Τουμπς ασχολείται επαγγελματικά με την ιππασία και συμμετέχει σε αγώνες επίδειξης – απέναντι σε αθλητές με και χωρίς αναπηρία. Μάλιστα, προετοιμάζεται για να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top