ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για στασιμότητα και αδιέξοδο στο Κυπριακό μίλησαν Στεφάνου και Ιζτζιάν

Για στασιμότητα και αδιέξοδο στο Κυπριακό μίλησαν Στεφάνου και Ιζτζιάν

Το κυριότερο στοιχείο της συνεργασίας των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΚΕΚ είναι η προώθηση της λύσης του Κυπριακού και η επανένωση της κοινής μας πατρίδας, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

 
Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ είχε συνάντηση σήμερα με την ηγεσία του τ/κ κόμματος στα γραφεία του στην κατεχόμενη Λευκωσία. Ο κ. Στεφάνου είπε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη περίοδο για το Κυπριακό, λέγοντας ότι τα τελευταία 4 χρόνια υπάρχει στασιμότητα και χρέος τους είναι να εργαστούν για την επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που έμειναν στο Κραν Μοντάνα. «Αυτό είναι το κύριο καθήκον μας και για την επανέναρξη των συνομιλιών εργαζόμαστε πολύ σκληρά».
 
Δεύτερο καθήκον τους, συνέχισε, είναι να δουν πώς θα αναπτύξουν την συνεργασία των δύο κομμάτων και των δύο κοινοτήτων. Το ΑΚΕΛ, είπε ο ΓΓ του, είναι ο «πρωταθλητής στην πολιτική της επαναπροσέγγισης» και εκτιμούν πάρα πολύ την συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων γιατί πιστεύουν ότι μέσω αυτής μπορούν να αναπτύξουν την εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη για την προώθηση της ειρήνης, της λύσης και της συνύπαρξης των δύο κοινοτήτων στην κοινή τους πατρίδα, την Κύπρο.  
 
To Κυπριακό έχει περιέλθει σε ένα αδιέξοδο, ιδιαίτερα μετά την πολιτική των δύο κρατών που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΑΚΡ, ο κ. Ερντογάν και οι εδώ εκπρόσωποί τους, με την οποία πολιτική έχουν σταματήσει οι συνομιλίες, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΚ, Ιζέτ Ιζτζιάν.
 
Στο να φτάσουν τα πράγματα μέχρι εδώ έχει μερίδιο ευθύνης και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε ο κ. Ιζτζιάν. «Όσοι πιστεύουν σε μια ενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρο, εμείς που θέλουμε την ενοποίηση αυτής της χώρας, εμείς οι άνθρωποι της Κύπρου που σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και όσοι θέλουν να πάρει η Κύπρος τη θέση της στον κόσμο ως ελεύθερη χώρα, πρέπει να ενωθούμε, να εργαστούμε μαζί και το σημαντικότερο να ιδρύσουμε ένα κοινό μέτωπο αγώνα».
 
Το ΚΕΚ, ανέφερε, το πιστεύει αυτό και το ΑΚΕΛ έχει την ίδια άποψη και θα αγωνιστούν από κοινού για το εφαρμόσουν.
 
Ο κ. Ιζτζιάν ανέφερε ότι στο «βορρά» μπαίνουν σε μια νέα περίοδο «εκλογών» υπό τις γνωστές συνθήκες, λέγοντας πως το κόμμα του προσπάθησε για την δημιουργία ενός κοινού μετώπου ενάντια στο καθεστώς , αλλά αυτό εμποδίστηκε από συγκεκριμένες δυνάμεις. Και γι’ αυτό, συνέχισε, θεωρούν ότι το πιο σωστό βήμα είναι το μποϊκοτάζ των «βουλευτικών εκλογών» ώστε να δείξουν στον κόσμο πως δεν υπάρχει δημοκρατική βούληση, δεν απέμεινε δημοκρατία στη «χώρα». Νέες μορφές οργάνωσης, εναλλακτικοί αγώνες δίνονται μαζί ως σύνολο, πρόσθεσε.
 
«Κοινός στόχος σε όλα αυτά είναι μια ενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρος, η ειρήνη, η λύση, η ελευθερία, η δημοκρατία. Τα ανελεύθερα έθνη, οι ανελεύθερες κοινωνίες δεν μπορούν ούτε να επιτύχουν την ειρήνη, ούτε να σώσουν την εργασία τους, ούτε να επιτύχουν τη δημοκρατία». Το ΚΕΚ, πρόσθεσε, θα συνεχίσει να το κάνει αυτό και στο «νότο» ο πιο ισχυρός συνομιλητής τους είναι το ΑΚΕΛ και οι δυνάμεις υπέρ της λύσης εκτός ΑΚΕΛ. Θα συνεχίσουμε την αλληλεγγύη με κάθε τρόπο με αυτούς, κατέληξε ο κ. Ιζτζιάν.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top