ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Δεν προχώρησε όσο θα έπρεπε η αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων" ανέφερε ο Παπαδόπουλος

"Δεν προχώρησε όσο θα έπρεπε η αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων" ανέφερε ο Παπαδόπουλος

Η αυτονόμηση των νοσοκομείων δεν έχει προχωρήσει στον βαθμό που θα έπρεπε κυρίως για διοικητικούς και γραφειοκρατικούς λόγους που αφορούν τη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος μετά από συνάντηση με την ηγεσία του ΟΚΥπΥ.

«Εμείς δεν θέλουμε να μηδενίζουμε, σε καμία περίπτωση. Σημειώνουμε το έργο που γίνεται κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες όμως θέλουμε να δούμε περισσότερη πρόοδο σε ότι αφορά τη βελτίωση της διοίκησης των νοσοκομείων, την ανάπτυξη των υποδομών και τη βελτίωση των υπηρεσιών», είπε.

Τα δημόσια νοσηλευτήρια, πρόσθεσε, αποτελούν μια πάρα πολύ σημαντική παράμετρο σε ότι αφορά τη λειτουργία του Γενικού Σχεδίου Υγείας, σημειώνοντας ότι όντως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, όσον αφορά την διοικητική αυτονομία του Οργανισμού και των νοσηλευτηρίων, την ανάπτυξη των υποδομών, τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών.

Κατανοούμε πλήρως, συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος, ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν εύκολα λόγω της πανδημίας, λέγοντας ότι γι’ αυτό το λόγο το ΔΗΚΟ έχει μεταφέρει τη θέση του και δηλώνει διατεθειμένο να συνεργαστεί σε όλα τα επίπεδα, ώστε «να βοηθήσουμε την ηγεσία του ΟΚΥπΥ να προχωρήσει στο πάρα πολύ δύσκολο έργο που έχει μπροστά του και να μπορέσουμε ακριβώς να έχουμε τα δημόσια νοσηλευτήρια που αξίζουν στους ασθενείς της Κύπρου».

Αισιόδοξος για τις προοπτικές του Οργανισμού και ότι στα επόμενα χρόνια θα σταθεί στο επίπεδο που αρμόζει σε έναν ηγετικό και σημαντικό παίκτη στον τομέα της υγείας, δήλωσε ο Μάριος Παναγίδης, Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΚΥΠΥ.

Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός και πρώτα από όλα η πανδημία, ανέφερε, θέματα βελτίωσης της παροχής υπηρεσιών υγείας αλλά και θέματα που αφορούν τη διοικητική και οικονομική αυτονόμηση, «τα οποία είμαστε αισιόδοξοι ότι όπως θα δείτε και σύντομα με τον προϋπολογισμό του οργανισμού, πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο κ. Παναγίδης ευχαρίστησε το ΔΗΚΟ για την σταθερή υποστήριξη του στον προϋπολογισμό του οργανισμού και διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες του οργανισμού είναι προς την ορθή οικονομική διαχείριση του οργανισμού, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα σύντομα στο μέλλον.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top