ΔΙΕΘΝΗ

Ανεπίσημο κοινωνικό γεγονός χωρίς ατζέντα η δεξίωση Τρίτης, λέει ο Στιούαρτ, δεν εξέφρασε γνώμη για τεμάχιο 5

Ανεπίσημο κοινωνικό γεγονός χωρίς ατζέντα η δεξίωση Τρίτης, λέει ο Στιούαρτ, δεν εξέφρασε γνώμη για τεμάχιο 5

Ως ένα ανεπίσημο κοινωνικό γεγονός χωρίς ατζέντα χαρακτήρισε τη δεξίωση που θα παραθέσουν την Τρίτη στο Λήδρα Πάλας τα Ηνωμένα Έθνη ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Κόλιν Στιούαρτ, σε δηλώσεις του έπειτα από την πρώτη του συνάντηση στα κατεχόμενα με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Ερωτηθείς για το θέμα της αδειοδότησης για το τεμάχιο 5 στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Στιούαρτ είπε πως μόλις έχει φθάσει στο νησί και ακόμα μαθαίνει και έτσι δεν είναι προετοιμασμένος να εκφράσει τη γνώμη του σε τέτοια ζητήματα προς το παρόν.

Αλλά σημειώνω πως αυτό είναι ένα θέμα, έχω ενημερωθεί για ορισμένα από τα θέματα και θα συνεχίσω να μαθαίνω από όλους τους εταίρους μας και τους συναδέλφους μου επίσης, σημείωσε.

Ο κ. Στιούαρτ χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον κ. Τατάρ πολύ καλή και είπε πως αυτός τον καλωσόρισε το νησί κάτι για το οποίο είναι πολύ ευγνώμων.

Είπε πως προβλέπει να έχουν μια πολύ στενή σχέση. «Όπως του έχω πει θέλω να είμαι υποβοηθητικός. Θέλω να είμαι εποικοδομητικός και να κάνω ό,τι μπορώ. Ελπίζω ότι θα είμαι ένας καλός εταίρος και προσβλέπω πολύ να βγω έξω και να συναντήσω ανθρώπους σε όλο το νησί, όλους τους εταίρους μας και όλους τους συνομιλητές μας», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως είναι πολύ ικανοποιημένος που ο κ. Τατάρ έχει αποδεχθεί την πρόσκλησή του για τη δεξίωση την Τρίτη, σημειώνοντας πως και Ο κ. Αναστασιάδης έχει αποδεχθεί.

«Αυτό θα είναι ένα πολύ ανεπίσημο κοινωνικό γεγονός χωρίς ατζέντα, αλλά θα δώσει την ευκαιρία στους ηγέτες να μιλήσουν μεταξύ τους και σε εμένα να τους γνωρίσω καλύτερα», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «λόγω της COVID είναι ένα γεγονός με περιορισμούς έτσι απολογούμαι δημόσια σε όλους αυτούς τους πολλούς ανθρώπους που προσκαλούνται συνήθως, γιατί πρέπει να το περιορίσουμε σε πολύ λίγα άτομα».

Ο κ. Στιούαρτ είπε ακόμη πως προσβλέπει να προχωρήσει με το έργο του.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση, είπε πως ήταν εξαιρετική. Σημείωσε πως είχε μια χρήσιμη ενημέρωση για τις θέσεις του κ. Τατάρ κάτι που είναι θεμελιώδες για αυτόν, να αρχίσει να αντιλαμβάνεται τις θέσεις. Και πάντα σέβομαι τις θέσεις όλων των παικτών, έτσι θεωρώ ότι ξεκινήσαμε εξαιρετικά, ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top