ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση Αβέρωφ με Υπ. Παιδείας: Θέμα συζήτησης η αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Συνάντηση Αβέρωφ με Υπ. Παιδείας: Θέμα συζήτησης η αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού έλαβε χώρα σήμερα (11/12) συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με πρωτοβουλία της Ομάδας Παραγωγής Πολιτικής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, του Προέδρου του κόμματος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, του Υπουργού Παιδείας κ. Πρόδρομου Προδρόμου, εκπροσώπων και στελεχών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.

Εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού, η Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Υπεύθυνη των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Ξένια Κωνσταντίνου δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συμμετάσχουμε, με τη συμμετοχή βεβαίως όλων των αρμόδιων φορέων σε μια δομημένη διαδραστική συζήτηση αναφορικά με το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο μας. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τον Υπουργό Παιδείας για τη συμμετοχή του καθώς βεβαίως και όλους τους πρυτάνεις και όλους τους ανεξάρτητους φορείς που συμμετείχαν. Ο σκοπός της συζήτησης μας, αφορούσε πως μπορούμε να ισχυροποιήσουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση, πως να την καταστήσουμε πιο ελκυστική και μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχουν ακουστεί πάρα πολλές, χρήσιμες εισηγήσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί, έχουν καταγραφεί και οι οποίες βεβαίως θα αποτελέσουν τον δικό μας οδικό χάρτη ώστε να τις προωθήσουμε εκεί και όπου πρέπει με σκοπό να βοηθήσουμε τον τόπο μας να έχει ακόμη μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και βεβαίως η τριτοβάθμια εκπαίδευση να είναι πράγματι ελκυστική και να είναι ποιοτική για την προσέλκυση και ξένων φοιτητών αλλά και την καλύτερη διαβίωση γενικά όλων των φοιτητών στην Κύπρο».

Από την πλευρά του ο κ. Προδρόμου τόνισε τα εξής:

«Η παράταξη αυτή από την αρχή, από τις καταβολές της και πάντα, διακρίνεται για την παραγωγή ιδεών, για τη διορατικότητα και την πρόταση πολιτικών για το μέλλον. Έτσι λοιπόν με χαρά συμμετείχα στη συνάντηση αυτή της Ομάδας Παραγωγής Πολιτικής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θέλω να συγχαρώ και την Ξένια Κωνσταντίνου και τη Μάρω Φτελέχα και τα μέλη της ομάδας. Έγινε μια πολύ χρήσιμη ανταλλαγή ιδεών και απόψεων με συμμετοχή των πανεπιστημίων μας, άλλων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξάρτητων φορέων όπως είναι ο φορέας ποιότητας αλλά και από τη μεριά του φοιτητικού κόσμου και των ερευνητών ακούσαμε ιδέες και προτάσεις. Διότι είμαστε ήδη ευτυχείς και έχουμε την ικανοποίηση να πούμε ότι εκείνο που άλλοτε ήταν απλό όραμα σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Η χώρα μας έχει καταστεί ένα διεθνές, περιφερειακό κέντρο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έχουμε από το 2013 μέχρι σήμερα μια αύξηση των ξένων φοιτητών στην Κύπρο περίπου κατά 65%, όμως έχουμε μπροστά μας πολύ μεγάλα περιθώρια. Ο τομέας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της έρευνας, προσφέρεται για να δώσει στήριγμα στην ανάπτυξη και την ευημερία του αύριο. Άρα λοιπόν ταιριάζει απόλυτα ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός σχεδιάζει σήμερα την πρόταση πολιτικής και στρατηγικής για την περαιτέρω ανάπτυξη τα χρόνια που έρχονται στην Ανώτερη Εκπαίδευση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top