ΔΙΕΘΝΗ

Έπαιζε κουίζ ο Βρετανός Πρωθυπουργός ενώ απαγορεύονταν οι συναθροίσεις

Έπαιζε κουίζ ο Βρετανός Πρωθυπουργός ενώ απαγορεύονταν οι συναθροίσεις

Για μία ακόμα παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας κατηγορείται ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς η Sunday Mirror δημοσιευεί φωτογραφία από τις 15 Δεκεμβρίου 2020, στην οποία ο Βρετανός Πρωθυπουργός συμμετέχει σε χριστουγεννιάτικο κουίζ για το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ.

Τότε το Λονδίνο τελούσε υπό τους περιορισμούς της Βαθμίδας 2, που απαγόρευαν τις συναθροίσεις σε κλειστό χώρο ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά, αν και εξαιρούνταν άτομα που συγκροτούσαν τις λεγόμενες «φούσκες υποστήριξης».

Η επίσημη κρατική οδηγία που ίσχυε ανέφερε επίσης ότι δεν έπρεπε να διοργανώνονται χριστουγεννιάτικα γεύματα ή πάρτι στους χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με την πηγή της Sunday Mirror το κουίζ διεξήχθη μέσω βιντεοσυνδέσεων, ωστόσο δεκάδες μέλη προσωπικού του πρωθυπουργικού γραφείου επέλεξαν να συμμετέχουν από τα γραφεία τους. Σε μία αίθουσα μάλιστα φέρεται να είχαν συγκεντρωθεί τέσσερις ομάδες των έξι μελών, τα οποία έκαναν και κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Τζόνσον, στη φωτογραφία πλαισιώνεται από δύο συνεργάτες του, έναν με χριστουγεννιάτικη γιρλάντα περασμένη στο λαιμό και μία με καπέλο του Αγίου Βασίλη, αλλά χωρίς ποτά στο τραπέζι τους.

Ο Υπουργός Παιδείας Ναντίμ Ζαχάουι υπερασπίστηκε τον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε δείχνει τον κ. Τζόνσον σε ένα κουίζ μέσω τηλεδιάσκεψης στο οποίο παρέστη για 10-15 λεπτά για να ευχαριστήσει το προσωπικό του, το οποίο δεν είχε άλλη επιλογή από το να προσέρχεται στο γραφείο εν μέσω απαγορευτικού.

«Καθόταν στο γραφείο του με τους δύο ανθρώπους που συνεργάζονται πιο στενά μαζί του, χωρίς αλκοόλ στο τραπέζι, χωρίς να πίνουν, σε κλήση Zoom ή Teams, σεβόμενος τους κανόνες του lockdown», είπε ο κ. Ζαχάουι.

Ο ηγέτης των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ είπε πως ο Μπόρις Τζόνσον έχει χάσει το κύρος του ηγέτη και είναι «ο χειρότερος δυνατός ηγέτης τη χειρότερη δυνατή στιγμή».

Η αναπληρώτρια ηγέτιδα του κόμματος Άντζελα Ρέινερ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι έχει καλλιεργήσει μία «κουλτούρα περιφρόνησης για τους κανόνες» στην καρδιά της Κυβέρνησης, καθώς η νέα καταγγελία προστίθεται σε μία σειρά υποθέσεων καταγγελλόμενης παραβίασης των υγειονομικών και άλλων κανόνων από στελέχη της Κυβέρνησης, με αποκορύφωμα το πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ στις 18 Δεκεμβρίου 2020.

Ο κ. Στάρμερ, εξάλλου, επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει μέσα στην εβδομάδα τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας που εισήγαγε η Κυβέρνηση.

Ο κ. Τζόνσον, ωστόσο, φέρεται να αντιμετωπίζει την προοπτική ανταρσίας από δεκάδες βουλευτές του κόμματός του, με 58 να έχουν δημόσια διαφωνήσει με τον «περιορισμό ελευθεριών» των πολιτών.

Η πολιτική πίεση που δέχεται ο Βρετανός Πρωθυπουργός αποδεικνύεται από τις νεότερες δημοσκοπήσεις, που δίνουν όλες σημαντικό προβάδισμα στους Εργατικούς έναντι των Συντηρητικών στην πρόθεση ψήφου.

Η δημοσκόπηση της FocalData δίνει 41% στους Εργατικούς και 33% στους Τόρις, στης YouGov τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 40% και 32%, στης Opinium 41% και 32% και της Savanta ComRes για την Daily Mail 39% και 33%.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top