ΥΓΕΙΑ

ΟΚΥπΥ: 28 νέες κλίνες για ασθενείς με Covid στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

ΟΚΥπΥ: 28 νέες κλίνες για ασθενείς με Covid στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

Αυξημένες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), με αποτέλεσμα σήμερα να νοσηλεύονται 149 ασθενείς, εκ των οποίων οι 33 σε συνθήκες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και 19 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σημειώνεται ότι, η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων ασθενών με covid-19 (77,19%) είναι χωρίς ιστορικό εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο της συνεχούς επαναξιολόγησης και επανεκτίμησης της κατάστασης, η οποία συνεχίζει να παραμένει διαχειρίσιμη, ο ΟΚΥπΥ προχώρησε στην ανάπτυξη 28 νέων κλινών για ασθενείς με Covid και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, οι οποίες στελεχώθηκαν με το απαραίτητο προσωπικό.

Με τις νέες προσθήκες και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός κλινών για ασθενείς με Covid σε όλα τα νοσηλευτήρια του Οργανισμού ανέρχεται πέραν των 160 σε κοινούς θαλάμους.

Παράλληλα, στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, νοσηλεύονται άλλοι 28 ασθενείς (4 post covid και 24 άλλων παθήσεων), ανεβάζοντας τον αριθμό των ενεργών κλινών ΜΕΘ σε πέραν των 50

Ο ΟΚΥπΥ, ως ο θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας, διαβεβαιώνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας, μέσω της αδιάκοπης παροχής υψηλής ποιότητας φροντίδας και θα συνεχίσει να πράττει ό,τι χρειάζεται για επίτευξή αυτού του στόχου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top