ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: «Δεν γίνεται ο εμβολιασμένος να κυκλοφορεί αμέριμνος για 2-3 μέρες χωρίς να ξέρουμε αν κόλλησε»

Δρ. Καραγιάννης: «Δεν γίνεται ο εμβολιασμένος να κυκλοφορεί αμέριμνος για 2-3 μέρες χωρίς να ξέρουμε αν κόλλησε»

Για το μπέρδεμα σε ότι αφορά τις αποφάσεις για νέα μέτρα σε σχέση με την επιστήμη και τους ειδικούς της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας μίλησε μεταξύ άλλων ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Πέτρος Καραγιάννης στον Alpha στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα».

«Αυτός ο παραλογισμός ότι για τα πάντα ευθυνόμαστε εμείς, και οι πολιτικοί για δικούς τους λόγους έλεγαν ότι ακούμε ό,τι μας λένε οι ειδικοί, όχι δεν είναι έτσι τα πράγματα αυτό πρέπει να είναι πασιφανές πλέον αφού και οι τελευταίες αποφάσεις που πήρε το Υπουργικό ήταν αποφάσεις του Υπουργικού χωρίς μεγάλη βοήθεια από εμάς», είπε συγκεκριμένα.

«Για τις τελευταίες αποφάσεις μας ζητήθηκε να τοποθετηθούμε επί ενός θέματος που είχε να κάνει μόνο με τα πρωτόκολλα αποδέσμευσης και για βοήθεια της ιχνηλάτισης», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο κύριος Καραγιάννης τόνισε ότι σε περίπτωση στενής επαφής εμβολιασμένου ατόμου έχει αποφασιστεί να διενεργείται έλεγχος μετά από 3 μέρες, κάτι για το οποίο διαφωνεί.

Συγκεκριμένα είπε: «Είναι εδώ που εγώ διαφωνώ. Με ανησυχεί το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να κυκλοφορεί για 2-3 μέρες μέχρι να σιγουρευτούμε ότι δεν κόλλησε αμέριμνος»

Και ενώ τα σχόλια για τα νέα μέτρα δίνουν και παίρνουν, στο μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκεται η μετάλλαξη Όμικρον η οποία προκαλεί έντονη ανησυχία καθιστώντας την Τρίτη δόση απόλυτα αναγκαία όπως τονίζει και ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας.

Όσο αφορά το ενδεχόμενο για επιπλέον μέτρα που να προφυλάσσουν το κάθε άτομο ξεχωριστά ο κύριος Καραγιάννης ξεκαθάρισε ότι μπαίνουν πολλοί παράγοντες στην εξίσωση.

«Κοντεύουμε στα Χριστούγεννα και ο κόσμος θέλει να περάσει πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια τώρα λίγο πιο κοντά στην κανονικότητα και μετά είναι οι οικονομικοί λόγοι. Δεν μπορεί να κρατά μια χώρα την οικονομία της όμηρο και κλειστή λόγω της πανδημίας»

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό αλλά αυτή τη στιγμή ο ιός είναι ένα βήμα μπροστά από εμάς»

Καταληκτικά, ο Καθηγητής μοριακής Ιολογίας έκανε έκκληση για όσους θα ταξιδέψουν στη χώρα μας από το Ηνωμένο Βασίλειο στο οποίο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την Όμικρον, να κάνουν ένα γρήγορο τεστ εκεί πριν την αναχώρηση τους καθώς και ένα 3 μέρες αργότερα αλλά και να περιορίσουν τις κινήσεις τους τις πρώτες μέρες.

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top