ΔΙΕΘΝΗ

Ν.Καλιφόρνια: Ασθενής σε μονάδα περίθαλψης έπαθε καρδιακή ανακοπή – Οι διασώστες αρνήθηκαν να εισέλθουν στο κτίριο

Ν.Καλιφόρνια: Ασθενής σε μονάδα περίθαλψης έπαθε καρδιακή ανακοπή – Οι διασώστες αρνήθηκαν να εισέλθουν στο κτίριο

Οταν ο αστυνομικός μπήκε σε ένα δωμάτιο σε μια μονάδα φροντίδας στη Νότια Καλιφόρνια τον περασμένο μήνα, βρήκε μια νοσοκόμα πανικόβλητη να κάνει συμπιέσεις στο στήθος σε έναν ασθενή, δείχνουν πλάνα από κάμερα σώματος.

Ο ασθενής είχε πάθει καρδιακή ανακοπή και το προσωπικό δεν είχε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να βοηθήσει, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας.

Όμως ακριβώς έξω από την είσοδο του κτιρίου στέκονταν παραϊτρικό προσωπικό εξοπλισμένο με πιθανά σωστικά εργαλεία. Είχαν αρνηθεί να περάσουν εντός, ισχυριζόμενοι ότι ήταν αντίθετο με τους κρατικούς κανόνες του Covid, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «The Washington Post».


Έτσι, ο αξιωματικός ανέλαβε δράση, βοηθώντας το προσωπικό να σπρώξει το κρεβάτι, το οποίο δεν ήταν σε τροχούς, μέσα από το κτίριο και να βγει από την μπροστινή πόρτα απευθυνόμενος στους αξιωματικούς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ριάλτο.

Ο ασθενής, μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το πεντάλεπτο βίντεο της κάμερας του αστυνομικού προβλημάτισε τους ηγέτες της πόλης, ανέφερε σε δήλωσή του την περασμένη Τετάρτη ο εν ενεργεία αρχηγός της Πυροσβεστικής, Μπράιαν Παρκ. Σε απάντηση, η πυροσβεστική έβαλε τους παραϊατρικούς σε άδεια εν αναμονή έρευνας από τρίτους και το δημοτικό συμβούλιο διέταξε τη δημοσιοποίηση του βίντεο.


«Θέλουμε να έχουμε μια ενδελεχή έρευνα και οι ενέργειες [των παραϊατρικών], εάν δεν συνάδουν με κανέναν τρόπο με την πολιτική, ή ακόμα και αν ήταν, θα αντιμετωπιστούν», δήλωσε η δήμαρχος του Ριάλτο, Ντέμπορα Ρόμπερτσον, σε μια συνεδρίαση του συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα.

Οι παραϊατρικοί που παρέμειναν εκτός της μονάδας περίθαλψης πιθανότατα να αναφέρονταν σε ένα ξεπερασμένο σημείωμα για τον κορoνοϊό του Απριλίου 2020 από την Ένωση Πυροσβεστικών Αρχηγών της κομητείας San Bernardino, το οποίο σημείωνε ότι «το προσωπικό που ανταποκρίνεται σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης» θα πρέπει να λάβει μέτρα για να «ελαχιστοποιήσει κάθε πιθανό κίνδυνο έκθεσης», σύμφωνα με το KTTV. Μια λύση στον ενδοιασμό τους να εισέλθουν στο κτίριο θα ήταν να ζητήσουν από το προσωπικό του κέντρου φροντίδας να φέρει τον ασθενή έξω. Αλλά το σημείωμα έλεγε επίσης ότι εάν ένας ασθενής δεν μπορεί να μετακινηθεί, ο πρώτος που θα ανταποκριθεί στην έκκληση βοήθειας μπορεί να εισέλθει και να «αλληλεπιδράσει με τον ασθενή».


Ο αστυνομικός Ralph Ballew έφτασε στο Rialto Post Acute Care Center, περίπου 50 μίλια ανατολικά του κέντρου του Λος Άντζελες, πριν από τις 8 μ.μ. στις 17 Νοεμβρίου, ανταποκρινόμενος σε κλήση που ανέφερε ότι ένας ασθενής «υποβαλλόταν σε καρδιακή ανακοπή» και «δεν ανέπνεε πλέον», ανέφερε η αστυνομική έκθεση. Όταν ο Ballew μπήκε στο πάρκινγκ, είπε ότι παρατήρησε το προσωπικό της Rialto Fire να στέκεται στην είσοδο του κτιρίου. Είχαν ανταποκριθεί σε μια αναφορά για έναν ασθενή με «αναπνευστική δυσχέρεια», ανέφερε η πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο αστυνομικός παρατήρησε μια νοσοκόμα να φωνάζει στους παραϊατρικούς για βοήθεια, είπε ο Ballew.

«Έχει ανακοπή καρδιάς!» αναφώνησε η νοσοκόμα, θυμήθηκε ο αξιωματικός.

Ωστόσο, οι παραϊατρικοί απάντησαν ότι ο ασθενής έπρεπε να μεταφερθεί σε αυτούς, καθώς δεν τους επιτρεπόταν να εισέλθουν στο κτίριο, σύμφωνα με την έκθεση.

Ένας δεύτερος υπάλληλος ζήτησε βοήθεια και είπε ότι παρείχαν ΚΑΡΠΑ και «δεν μπορούσαν να μετακινήσουν τον ασθενή και να διακόψουν την προσπάθεια διάσωσης», έγραψε ο Ballew στην έκθεσή του.

«Κάνετε το ίδιο πράγμα που θα έπρεπε να κάνουμε αν πηγαίναμε μέσα», είπε ένας από τους πυροσβέστες, σύμφωνα με τον Ballew. «Λοιπόν, βιάσου και φέρε τον έξω για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε».

Ο Ballew είπε ότι ένας από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στη συνέχεια γύρισε προς το μέρος του και είπε ότι εάν στο προσωπικό του κέντρου φροντίδας δεν αρέσει αυτή η πολιτική, «θα έπρεπε να καλέσουν τον βουλευτή τους», αναφέρει η έκθεση.

«Οι υπάλληλοι του Rialto Post Acute Care Center εκλιπαρούσαν για βοήθεια»
Αμέσως μετά, ο Ballew μπήκε στη μονάδα περίθαλψης για να αναζητήσει τον ασθενή σε κίνδυνο. Καθώς ο αστυνομικός διέσχιζε τους διαδρόμους, συνάντησε «εξοργισμένους υπαλλήλους του νοσοκομείου να εκλιπαρούν για βοήθεια» και «φανερά αναστατωμένους από την έλλειψη προσπάθειας» των παραϊατρικών, σύμφωνα με την έκθεση.

Μόλις έφτασε στο δωμάτιο του ασθενούς, ο Ballew είπε ότι παρατήρησε έναν υπάλληλο κέντρου φροντίδας να κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, καθώς άλλοι προσπαθούσαν να μετακινήσουν το βιομηχανικό νοσοκομειακό κρεβάτι του ασθενούς. Ο αξιωματικός έτρεξε μέσα για να βοηθήσει να σπρώξει το κρεβάτι προς την είσοδο.

«Παρόλο που ήταν στο οπτικό τους πεδίο, το προσωπικό της πυροσβεστικής επέμενε να φέρουν [τον ασθενή] έξω, πριν ξεκινήσουν τις προσπάθειες σωτηρίας και δεν έκαναν καμία προσπάθεια να με βοηθήσουν να βγάλω [τον ασθενή] έξω», είπε ο Ballew.

Μόλις βγήκε έξω, ένας από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν φέρεται να είπε στις νοσοκόμες να «επιβραδύνουν» καθώς τους έκανε ερωτήσεις για την κατάσταση του ασθενούς. Οι νοσοκόμες ήταν εμφανώς ταραγμένες, είπε ο Ballew.

Οι παραϊατρικοί μετέφεραν τον ασθενή στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Arrowhead, λιγότερο από δύο μίλια μακριά, στο Colton της Καλιφόρνια, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του στις 8:38 μ.μ.

Κανένας πριν δεν είχε αρνηθεί να εισέλθει στο κτίριο
Σε συνεντεύξεις με την αστυνομία λίγες μέρες μετά το περιστατικό, υπάλληλοι της μονάδας περίθαλψης, δήλωσαν ότι βασίζονται σε παραϊατρικούς για βοήθεια με «προηγμένη φροντίδα υποστήριξης της ζωής σε ασθενείς που βρίσκονται σε καρδιακή ανακοπή». Αυτές οι καταστάσεις περιλαμβάνουν απινίδωση, διασωλήνωση, ενδοφλέβια πρόσβαση και χορήγηση φαρμάκων, σύμφωνα με την έκθεση.

Το προσωπικό πρόσθεσε ότι είχε καλέσει το παραϊατρικό προσωπικό αρκετές φορές από την έναρξη της πανδημίας και ποτέ δεν συνάντησε άτομα που να αρνούνται να εισέλθουν στο κτίριο. Ένας υπάλληλος του κέντρου περίθαλψης, ο οποίος τηλεφώνησε με αριθμό έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια του περιστατικού, είπε ότι ο παραλήπτης του τηλεφωνήματος επέμεινε ότι οι παραϊατρικοί «πρέπει να έρθουν», λέει η έκθεση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top