ΠΟΥ: Επικίνδυνο να πιστεύουμε ότι μετά την μετάλλαξη Όμικρον είμαστε στο τέλος της πανδημίας

ΠΟΥ: Επικίνδυνο να πιστεύουμε ότι μετά την μετάλλαξη Όμικρον είμαστε στο τέλος της πανδημίας

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και στην εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε σημερινές (24.01.2022) δηλώσεις του.


Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) επισήμανε ότι θα ήταν επικίνδυνο να κάνει κάποιος την εκτίμηση ότι η υψηλής μεταδοτικότητας Όμικρον είναι η τελευταία μετάλλαξη του κορονοϊού που θα εμφανισθεί και ότι ο κόσμος βρίσκεται στην τελευταία φάση της πανδημίας. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι είναι πιθανή η έξοδος φέτος από την οξεία φάση της πανδημίας, κατά την οποία η Covid-19 συνιστά έκτακτη κατάσταση παγκοσμίων διαστάσεων, εάν χρησιμοποιηθούν στρατηγικές και εργαλεία όπως τα εμβόλια και τα τεστ κατά συνολικό τρόπο.

Στην τοποθέτησή του κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίσθηκε πριν από εννέα εβδομάδες και έχουν καταγραφεί 80 εκατομμύρια κρούσματα στον Οργανισμό, περισσότερα από όσα έχουν καταγραφεί στο σύνολο του 2020.

«Οι συνθήκες είναι ιδεώδεις για την εμφάνιση νέων παραλλαγών», προειδοποίησε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Την ώρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ανέβαινε στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η τουρκική πλευρά δεν επέλεξε να παραμείνει στην αίθουσα. Η θέση της τουρκικής αντιπροσωπείας έμεινε άδεια.

BEST OF TOTHEMAONLINE