ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχίζουν οι επαφές Αναστασιάδη στο Ισραήλ

Αρχίζουν οι επαφές Αναστασιάδη στο Ισραήλ

Η επικείμενη Τριμερής Συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, διεθνή θέματα, το Κυπριακό, τα ενεργειακά θέματα και η ενίσχυση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Κύπρου - Ισραήλ θα είναι στο επίκεντρο των επαφών που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα έχει σήμερα στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, με τον Πρόεδρο της χώρας Ρεουβέν Ρίβλιν και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιτζάκ Χέρτζοκ.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύει αντιπροσωπεία που αποτελείται από τους Υπουργούς Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη και Πρόεδρο της Ντέλεκ Γιτσάκ Τσούβα. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας καθώς και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση για το σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής στο τεμάχιο Αφροδίτη και για το ενδιαφέρον της Ντέλεκ για αύξηση του ποσοστού της στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, το πρωί,  ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν, στην Προεδρική Κατοικία. Μετά την επίσημη τελετή υποδοχής και τη συνάντηση με τον Ισραηλινό Πρόεδρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση στο ξενοδοχείο του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιτζάκ Χέρτζοκ.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος θα συναντηθεί στο πρωθυπουργικό γραφείο με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο επίσης θα προβεί σε δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα της συζήτησης με τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου θα βρίσκονται δέκα συνολικά θέματα.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του `Αντρη, θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Θίοντορ Χερτζλ, στο Όρος Χέρτζλ.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος του Ισραήλ προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Ενέργειας θα έχουν κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας και Εθνικών Υποδομών του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτζ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει επίσης συνάντηση με την Υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ  Τζίπι Χοτοβέλι,  ενώ ο κ. Λακκοτρύπης θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ Γιαρίβ Λεβίν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αντιπροσωπεία θα επιστρέψουν στην Κύπρο στις 16 Ιουνίου, το πρωί.

Θερμή υποδοχή Προέδρου Αναστασιάδη από τον Ισραηλινό Πρόεδρο 

 

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη από τον Ισραηλινό Πρόεδρο στην προεδρική κατοικία στα Ιεροσόλυμα.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τη σύζυγό του Αντρη, υποδέχθηκαν ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ρεουβέν Ρίβλιν και η σύζυγός του. Στη συνέχεια, έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών και στρατιωτικό άγημα, το οποίο οι δύο Προέδροι επιθεώρησαν και απέδωσε τιμές. Ακολούθησαν οι συστάσεις των δύο Προέδρων με τις αντιπροσωπείες Κύπρου και Ισραήλ.

Η επίσημη υποδοχή έγινε στην παρουσία των ηγετών των Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα. Πρόεδρος Αναστασιάδης και Πρόεδρος Ρίβλιν προέβησαν σε δηλώσεις αμέσως μετά και αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται η μεταξύ τους συνάντηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top