ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν μας έχουν μείνει άλλες επιλογές» - Κλιμακώνουν τα μέτρα λόγω υποστελέχωσης οι υπάλληλοι του Τμήματος Δασών

«Δεν μας έχουν μείνει άλλες επιλογές» - Κλιμακώνουν τα μέτρα λόγω υποστελέχωσης οι υπάλληλοι του Τμήματος Δασών

Δεν έχει σημειωθεί οποιαδήποτε πρόοδος στο θέμα της επαναφοράς των 27 θέσεων, για αποκατάσταση της στελέχωσης του Τμήματος Δασών σε «ανεκτά και ασφαλή υπό τις περιστάσεις επίπεδα» λέει ο Κλάδος Υπαλλήλων Τμήματος Δασών – ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. ανακοινώνοντας ότι αποφάσισε να προχωρήσει σε κλιμάκωση των μέτρων «σύμφωνα με την εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του Κλάδου».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου έχει καλέσει τα μέλη του να απέχουν, από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, 2022, από οποιαδήποτε υπερωριακή απασχόληση και από ειδικά ωράρια, με εξαίρεση την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

«Την ίδια στιγμή που το αίτημά μας τυγχάνει αποκλειστικά επικοινωνιακής διαχείρισης, τόσο από το Υπουργείο Οικονομικών όσο και από το Υπουργείο ΓΑΑΠ, φορτώνονται στην πλάτη του ήδη βαρυφορτωμένου και εξαντλημένου δασικού προσωπικού νέες ευθύνες και αρμοδιότητες» αναφέρεται.

Προστίθεται ότι αντίθετα με τα όσα δηλώνονται δημοσίως, κανένας διάλογος δεν διεξάγεται για επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης και «ούτε και ειλικρινείς προθέσεις υπάρχουν».

Οι 27 θέσεις, λέει ο Κλάδος Υπάλληλων Τμήματος Δασών, είναι «απόλυτα αναγκαίες για τη στοιχειώδη αποκατάσταση της ικανότητας του Τμήματος να λειτουργεί σε ανεκτά, υπό τις περιστάσεις επίπεδα και είναι συνδεδεμένες με τις αρμοδιότητες που είχε το ΤΔ μέχρι το 2009, πριν αυτές διευρυνθούν δραματικά (2012-2020)».

Όσον αφορά την αποχή από υπερωριακή απασχόληση, με εξαίρεση τις πυρκαγιές, ο Κλάδος Υπάλληλων σημειώνει ότι «στο έργο της κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών, δηλώνουμε εμφαντικά την ετοιμότητα μας να συνδράμουμε χωρίς αναστολές, χωρίς ενδοιασμούς και κωλυσιεργία, εάν και όταν κληθούμε να συμμετάσχουμε». Για την εξέλιξη αυτή, έχουν ήδη ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι αξιωματούχοι και φορείς, περιλαμβανομένου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, προστίθεται.

«Δεν μας έχουν μείνει άλλες επιλογές. Είμαστε υπόχρεοι να προστατεύσουμε τα μέλη μας, αλλά και τα δάση της χώρας μας, από αυτή την παρατεταμένη, ελλειμματική και επικίνδυνη κατάσταση. Συγχρόνως, είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, εάν υπάρχει ειλικρινής διάθεση και πραγματική πρόθεση για επίλυση του προβλήματος, να επαναξιολογήσουμε την απόφαση μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top