ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: Τα δίκαια αιτήματα οποιασδήποτε ομάδας εργαζομένων, να εισακούγονται -ΒΙΝΤΕΟ

Αβέρωφ: Τα δίκαια αιτήματα οποιασδήποτε ομάδας εργαζομένων, να εισακούγονται -ΒΙΝΤΕΟ

Με την Υπουργό Εργασίας κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με επίκεντρο το ανεργιακό επίδομα των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και τη στήριξη άλλων κατηγοριών εργαζομένων.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε τα εξής:

«Σήμερα το πρωί είχα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συζητήσαμε θέματα που απασχολούν τέσσερις κατηγορίες εργαζομένων. Η μια κατηγορία αφορά ξενοδοχοϋπαλλήλους εποχικούς που δεν είχαν συμπληρώσει έξι μήνες συνεχής εργασίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν το ανεργιακό τους. Και τρεις άλλες κατηγορίες εργαζομένων που λόγω της συνέχισης της πανδημίας και των μέτρων, είτε δεν έχουν καθόλου εισόδημα ή η μείωση είναι δραματική. Και αφορούν την κατηγορία των ταξιτζήδων, των φωτογράφων και των πλανοδιοπολών. Χαίρομαι που και σε τηλεφωνική συνεννόηση με τον Υπουργό Οικονομικών αλλά και με την αρμόδια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, και με τις οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, και με βάση την παρέμβαση και το αίτημα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους από τη ΣΕΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι υπάρχει διευθέτηση και επίλυση του προβλήματος και για τις τέσσερις κατηγορίες.

Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών, την Υπουργό Εργασίας που έδειξε όλη αυτή την καλή διάθεση ακούγοντας και τη ΣΕΚ αλλά με γνώμονα πάντα να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα. Και τα δίκαια αιτήματα οποιασδήποτε ομάδας εργαζομένων να εισακούγονται και να βρίσκουμε πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις.

Και πάλι σας ευχαριστώ γιατί ακόμα μια φορά αποδεικνύει η κυβέρνηση μας πως είναι έτοιμη να ακούσει, να αξιολογήσει αλλά και να λύσει προβλήματα».

Από την πλευρά της η Υπουργός Εργασίας τόνισε τα εξής:

«Ακριβώς όσα έχει πει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι εποχιακά στα ξενοδοχεία οι οποίοι δεν δικαιούνταν ανεργιακό επίδομα. Είχα και συνάντηση με τη ΣΕΚ σήμερα ακριβώς για αυτό το θέμα και για το αίτημα όπως στηριχθούν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει οδηγίες μετά από και συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, έτσι ώστε να επιλυθεί και αυτό το πρόβλημα να μπορέσουν και αυτοί οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν θα πάρουν ανεργιακό επίδομα να έχουν στήριξη όπως στηρίξαμε εδώ και δύο χρόνια όλους τους εργαζομένους οι οποίοι ήταν να μείνουν χωρίς εισοδήματα. Θα στηρίξουμε και αυτή την ομάδα με τρόπο έτσι ώστε να μπορέσουν να έχουν ένα επίδομα το οποίο θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν τη ζωή τους. Επιπρόσθετα για τις τρεις κατηγορίες που έχει αναφέρει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, τους φωτογράφους, των οδηγών ταξί αλλά και τους πλανοδιοπώλες οι οποίοι κάποιοι είναι και αυτοτελώς εργαζόμενοι οι οποίοι θα στηριχθούν από το κράτος με ένα εφάπαξ ποσό σε συνέχεια των σχεδίων τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις προσπάθειες. Είναι πολύ σημαντικό όλοι μαζί να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις για τους εργαζομένους, αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης, να μπορέσουμε μετά από συζητήσεις να βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις για όλους».

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top