ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε ο 20χρονος στα ελληνοαλβανικά σύνορα - Τι μαρτυρά το DNA πάνω στο δρεπάνι

Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε ο 20χρονος στα ελληνοαλβανικά σύνορα - Τι μαρτυρά το DNA πάνω στο δρεπάνι

Ελεύθερος αφέθηκε από τις αλβανικές αρχές ο 20χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη και νωρίς την Πέμπτη 10/2 παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα στην Κορυτσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος που λίγες ώρες μετά τη δολοφονία διέφυγε στην Αλβανία μεταφέρθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα το βράδυ της Πέμπτης και παραδόθηκε στις Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος μέσω του δικηγόρου του έχει δηλώσει μετανιωμένος για τη συμμετοχή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και από το γεγονός ότι διέφυγε στη χώρα του μετά το συμβάν. Υποστήριξε ότι θα πει την αλήθεια για όσα συνέβησαν τη νύχτα της επίθεσης.

«Θέλω να γυρίσω πίσω και να δικαστώ για να πω όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ. Λυπάμαι πολύ για το παιδί», ήταν τα πρώτα λόγια του 20χρονου, αφότου ήρθε σε επαφή με τον δικηγόρο του. Σημειώνεται πως σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης».

Πώς πείστηκε ο 20χρονος να παραδοθεί
Σημειώνεται πως ο δικηγόρος του 20χρονου, σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση, πείστηκε να παραδοθεί κατόπιν επικοινωνίας με την οικογένειά του. Έπειτα, ο δικηγόρος, επικοινώνησε με τον εντολέα του και δήλωσε μιλώντας στο ethnos.gr: Έχει την πρόθεση να παραδοθεί στην Αλβανία, να συλληφθεί και να ακολουθηθεί η διαδικασία έκδοσης. Θα συναινέσει για να ρθει στην Ελλάδα και να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Κατάλαβε ότι είναι μονόδρομος να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Έχει επιχειρήματα και δεν είναι ο δολοφόνος του Άλκη. Επέβαινε το μοιραίο βράδυ στο λευκό αυτοκίνητο, το Citroen».

Ο 20χρονος κατάφερε να διαφύγει στις 00:40 μετά τα μεσάνυχτα της 2 Φεβρουαρίου, δηλαδή 24 ώρες μετά το έγκλημα, από τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, με αυτοκίνητο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι στενός φίλος του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία και είχε συλληφθεί πρώτος.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αρχίσει να δίνουν απαντήσεις για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη από την στιγμή μάλιστα που οι συλληφθέντες αλληλοκατηγορούνται και στις καταθέσεις ο ένας επιρρίπτει την ευθύνη για το άγριο έγκλημα στον άλλον.

Τι βρέθηκε στο δρεπάνι

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ βρέθηκε DNA του Άλκη σε ένα από τα δολοφονικά όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες στην επίθεση, στο δρεπάνι, στο οποίο, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, εντοπίστηκε και αποτύπωμα του 21χρονου Ι.Κ

Υπενθυμίζεται πως με το ίδιο δρεπάνι είχε τραυματιστεί και ένας από τους δύο φίλους του 19χρονου.

Τι βρέθηκε στο στειλιάρι

DNA του Άλκη βρέθηκε και στο ξύλινο στειλιάρι στο οποίο εντοπίστηκε και γενετικό αποτύπωμα από τον 23χρονο A.C.

Πηγή: ethnos.gr/skai.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top