ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έφερε μαζί του στην Κύπρο 27,5 κιλά κάνναβης - Χειροπέδες σε 30χρονο

Έφερε μαζί του στην Κύπρο 27,5 κιλά κάνναβης - Χειροπέδες σε 30χρονο

Συνελήφθη άνδρας 30 ετών σε σχέση με την υπόθεση εισαγωγής 27,5 κιλών κάνναβης στις 3 Ιουλίου. Για την εισαγωγή των ναρκωτικών είχαν ληφθεί και έτυχαν αξιολόγησης από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, σχετικές πληροφορίες.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται πως «στη σύλληψη τέταρτου υπόπτου για υπόθεση εισαγωγής μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, συγκεκριμένα 27,5 κιλών μικτού βάρους κάνναβης, προχώρησε η Αστυνομία, μετά από νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του υπόπτου, άντρα ηλικίας 30 ετών».

Ο 30χρονος, προστίθεται, «συνελήφθη την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, που μετά από αίτημα της Αστυνομίας εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης».

Υπενθυμίζεται πως η μεγάλη ποσότητα κάνναβης εισήχθη στην Κύπρο τον περασμένο Ιούλιο, από δύο άντρες ηλικίας 32 και 41 ετών, που το βράδυ της 3ης Ιουλίου, αφίχθησαν με πτήση από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Για την εισαγωγή των ναρκωτικών είχαν ληφθεί και έτυχαν αξιολόγησης από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, σχετικές πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, «με την άφιξη των δύο υπόπτων στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μέλη της ΥΚΑΝ σε συνεργασία με λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων, τους ανέκοψαν για έλεγχο και σε έρευνα που έγινε εντοπίστηκαν στην αποσκευή του 32χρονου, 22 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 14 κιλά και 470 γραμμάρια μεικτού βάρους κάνναβης, ενώ στην αποσκευή του 41χρονου, εντοπίστηκαν 8 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη μικτού βάρους 13 κιλών και 39 γραμμαρίων».

Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν οι δύο ύποπτοι για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ το ίδιο βράδυ συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τρίτος ύποπτος, άνδρας ηλικίας 47 ετών, που σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε τότε εξασφαλίσει η ΥΚΑΝ, ήταν το πρόσωπο το οποίο θα παραλάμβανε την κάνναβη, καθαρού βάρους 23 κιλών και 443 γραμμαρίων όπως διαπιστώθηκε από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στη συνέχεια.

Εναντίον των τριών πρώτων υπόπτων είχε καταχωρηθεί για άμεση εκδίκαση η υπόθεση εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, με το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας να κρίνει ένοχους τους τρεις κατηγορούμενους.

Στις 30 Νοεμβρίου, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινές φυλάκισης 13 ετών στον 47χρονο και 11 ετών στους 32χρονο και 41χρονο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top