ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς τέλος οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία - Ετοιμάζονται νέες συνομιλίες το Σαββατοκύριακο

Χωρίς τέλος οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία - Ετοιμάζονται νέες συνομιλίες το Σαββατοκύριακο

Η Ρωσία κλιμακώνει κι άλλο τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, με τις ελπίδες για ειρήνευση να διαψεύδονται, μετά την αποτυχία και του δεύτερου γύρου συνομιλιών, την ώρα που η Δύση επιβάλλει μεν νέες οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα, αλλά απορρίπτει τις εκκλήσεις του Κιέβου να προστατεύσει με δικά της μαχητικά τον εναέριο χώρο της δοκιμαζόμενης χώρας, φοβούμενη ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Τα μηνύματα από χθες ήταν δυσοίωνα, με τη νύχτα να επιβεβαιώνει τους φόβους, καθώς οι Ρώσοι χτύπησαν το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια και δείχνοντας ότι και η σημερινή ένατη μέρα των στρατιωτικών επιχειρήσεων επιφυλάσσει συνέχιση του εφιάλτη.

Ήδη, το προσφυγικό κύμα από την Ουκρανία διογκώνεται με πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να φεύγουν από τις εστίες τους, ενώ το μόνο για το οποίο συμφώνησαν οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών στις χθες διαπραγματεύσεις στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας ήταν να ανοίξουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την απομάκρυνση αμάχων και την παράδοση φαρμάκων και τροφίμων σε τοποθεσίες όπου μαίνονται οι σκληρές μάχες.

Τον τόνο ενός δράματος δίχως τέλος έδωσε χθες ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος σε διάγγελμά του δήλωσε ψυχρά ότι «η επιχείρηση προχωρά βάσει σχεδίου» και διαμήνυσε σε απειλητικό τόνο «κανείς δεν θα μας απειλήσει».

«Όλοι οι στόχοι που τέθηκαν επιτυγχάνονται με επιτυχία, η Ρωσία πολεμά τους ‘‘νεοναζί’’, οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες» είπε με κυνικό ύφος, μην αφήνοντας καμία αμφιβολία ότι η εισβολή θα συνεχιστεί. Και πολύ περισσότερο, ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε στο διάγγελμά του δεν άφηνε το παραμικρό παράθυρο να κάνει αποδεκτή την έκκληση του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, να συναντηθούν για απευθείας συνομιλίες.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top