ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΠτΔ εξήγγειλε σύσταση φορέα για άντληση κεφαλαίων από το πακέτο Γιούνκερ για τον τουρισμό

Ο ΠτΔ εξήγγειλε σύσταση φορέα για άντληση κεφαλαίων από το πακέτο Γιούνκερ για τον τουρισμό

«Να σχεδιάσουμε τη νέα εθνική στρατηγική μας για τον τουρισμό, το νέο brand του τουρισμού μας, αλλά αυτή τη φορά, πέραν των σχεδιασμών να αποδειχθούμε αποτελεσματικοί και στην υλοποίηση», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Λοϊζίδη, ο σχεδιασμός θα πρέπει να κινείται σε δύο κατευθύνσεις, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Σημείωσε πως βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σημαίνει και μείωση ή συγκράτηση του κόστους.

«Δυστυχώς η ξενοδοχειακή μας βιομηχανία συνεχίζει να επιβαρύνεται με μια σειρά από φορολογίες και τέλη, αλλά και ένα ψηλό ενεργειακό και εργατικό κόστος που θέτουν το τουριστικό μας πακέτο σε πολύ μειονεκτική θέση έναντι των αντίστοιχων πακέτων άλλων ανταγωνιστικών μας προορισμών», είπε.

Εξάλλου, ο κ. Λοΐζίδης ζήτησε χρηματοδότηση χαμηλού κόστους από τις τράπεζες, τη διερεύνηση πιθανότητας μείωσης του ΦΠΑ στις τουριστικές υπηρεσίες, ενώ επανέλαβε πως η διατήρηση του φόρου ακίνητης περιουσίας στα σημερινά επίπεδα όχι μόνο θέτει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εκτός ανταγωνισμού, αλλά αποτελεί αντικίνητρο και απομακρύνει τις ξένες επιχειρήσεις.

Σε σχέση με τις προοπτικές του τουρισμού για το 2015, ο κ. Λοϊζίδης είπε πως οι πρώτοι πέντε μήνες του 2015 καταγράφουν αύξηση των αφίξεων κατά 9,6% σε ετήσια βάση, υπογραμμίζοντας ότι αυτό οφείλεται στις αυξήσεις από τις παραδοσιακές αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, αλλά και προορισμούς όπως το Ισραήλ, την Ουκρανία, τη Γαλλία και τις χώρες του Αραβικού Κόλπου.

ΚΟΤ: Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρο τους ΚΟΤ, Άγγελος Λοΐζου τόνισε πως η  επιμήκυνση της χειμερινής περιόδου είναι η κορυφαία στρατηγική μας προτεραιότητα, τονίζοντας ότι φαίνεται να ανατρέπεται η συνεχής πτώση των τελευταίων ετών στις τουριστικές αφίξεις.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η συνεχής πτώση των τελευταίων ετών έχει αισίως ανατραπεί, αφού η χειμερινή περίοδος Νοεμβρίου-Μαρτίου 2014-2015 παρουσίασε αύξηση 9.5% συνολικά στις αφίξεις, έναντι της αντίστοιχης περιόδου κατά το 2013-2014», είπε, προσθέτοντας ότι σημαντική αύξηση σημειώθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ουκρανία και το Ισραήλ.

Για το σκοπό αυτό, πρόσθεσε, «γίνονται στοχευμένες διαφημιστικές εκστρατείες και ενέργειες μάρκετινγκ σε όλες τις κύριες αγορές και είμαστε σε διαρκείς συζητήσεις με εκπροσώπους αερογραμμών για έναρξη νέων δρομολογίων από και προς την Κύπρο, καθώς και εμπλουτισμό του υφιστάμενου».

Σύμφωνα με τον κ. Λοΐζου, για την επιτυχή πορεία του τουρισμού μας, επενδύουμε στη συνεργασία με όλα τα μέλη του ΠΑΣΥΞΕ, ώστε να συμβάλλουμε καθοριστικά στην ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top