ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Το Βαρώσι είναι μια από τις πολυτιμότερες περιοχές του ψευδοκράτους

Τατάρ: Το Βαρώσι είναι μια από τις πολυτιμότερες περιοχές του ψευδοκράτους

Το Βαρώσι είναι μια από τις πολυτιμότερες περιοχές του ψευδοκράτους, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του συνδέσμου ενότητας και αλληλεγγύης Βαρωσιού.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Τατάρ είπε ότι στις διάφορες συναντήσεις που πραγματοποιεί στο εσωτερικό και στο εξωτερικό πάντοτε αναφέρει πόσο σημαντική περιοχή είναι το Βαρώσι για το ψευδοκράτος.

Ανέφερε ότι η «κυβέρνηση» θα κάνει έργα για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει πιο πολύ η περίκλειστη περιοχή και υποστήριξε ότι με το άνοιγμά του, το Βαρώσι απέκτησε μια νέα διάσταση, έγινε γνωστό από τον κόσμο και «μετατράπηκε σε brand».

Υποστηρίζοντας ότι το Βαρώσι είναι και πολιτικό βήμα και μια διάσταση της πολιτικής των "δύο κρατών", ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι πρέπει να αλλάξει πλέον η αντίληψη ότι η περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου θα επιστραφεί μια μέρα.

«Η νέα πολιτική είναι προς την κατεύθυνση του ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία με συνεργασία δύο χωριστών κρατών που ζουν πλάι-πλάι στην Κύπρο. Με το άνοιγμα του Βαρωσιού πάντα θεωρούσα ότι η Αμμόχωστος έχει πραγματικά υψηλές δυνατότητες ως πόλη και βλέπω ότι έτσι είναι».

Επανέλαβε ότι την περιοχή επισκέφθηκαν μέχρι τώρα 400.000 άτομα. «Δεν θέλω να χρησιμοποιώ τη λέξη κλειστό Βαρώσι, διότι έχει ανοίξει πλέον. Μπορούν να μπουν όλοι, συμπεριλαμβανομένων των ξένων. Μπορούν να δέχονται επισκέψεις οι δημόσιοι χώροι εκεί, οι πλαζ και οι οικιστικοί χώροι. Το Βαρώσι είναι μια από τις πολυτιμότερες περιοχές της τδβκ. Είναι ψηλή η αξία του Βαρωσιού. Πλέον θα αναπτυχθεί πιο πολύ με διάφορα έργα και σχέδια κατοικιών ως ένας οικισμός που κατέστη σήμα κατατεθέν το οποίο αναγνωρίζει ο κόσμος, πολύ πιο ευημερών, βιώσιμος. Ένα Βαρώσι που αναπτύσσεται θα προσθέσει αξία στην αξία του. Εκτιμώ τις εργασίες του συνδέσμου σας και εύχομαι καλές επιτυχίες».

Ο Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε επίσης χθες με το παράρτημα του συνδέσμου παλαιών πολεμιστών από την πόλη Γιάλοβα της Τουρκίας, αλλά και με δημοσιογράφους από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες της Τουρκίας, με τους οποίους προέβη σε αξιολογήσεις για τον τουρισμό και θέματα της επικαιρότητας.

Σήμερα ο κ. Τατάρ είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ομίλου φιλίας Αζερμπαϊτζάν – ψευδοκράτους και Αζέρους Βουλευτές στους οποίους ανέφερε ότι η Τουρκία προέβη σε πολλές θυσίες για να έρθουν οι Τουρκοκύπριοι στην κατάσταση που είναι σήμερα και υποστήριξε ότι είναι νόμιμη η παρουσία της στο νησί.

Με τους Αζέρους Βουλευτές συναντήθηκε και ο «πρόεδρος της βουλής», Ζορρλού Τορρέ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της «διακοινοβουλευτικής» ομάδας φιλίας Τουρκίας-ψευδοκράτους Βουλευτής Ικονίου Ορχάν Ερντέμ, ο πρόεδρος της διακοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν, Βουλευτής Κωνσταντινούπολης, Σιαμίλ Αϊρίμ, ο πρόεδρος της διακοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Τουρκίας-Ουζμπεκιστάν, βουλευτής Προύσας Οσμάν Μεστέμ, ο πρόεδρος της διακοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Τουρκίας-Τουρκμενιστάν, βουλευτής Έρζουρούμ Ιμπραχίμ Άιντεμιρ και οι Αζέροι βουλευτές Βουγκάρ Ισκέντεροφ και Ναγκίφ Χαμζάγιεφ.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top