ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Οι έρευνες «τρέχουν» και για τα τρία παιδιά - Ένας εισαγγελέας για κάθε θάνατο

Πάτρα: Οι έρευνες «τρέχουν» και για τα τρία παιδιά - Ένας εισαγγελέας για κάθε θάνατο

Ταχύτερα αναμένεται να κινηθούν πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη. Ο φάκελος της προκαταρκτικής έχει σταλεί στην Αθήνα και πια τρεις εισαγγελείς Πρωτοδικών της Αθήνας ασχολούνται ο καθένας με το κάθε παιδί ξεχωριστά.

Ειδικότερα, ο φάκελος της Τζωρτζίνας έχει σχεδόν «γεμίσει», ενώ ξεκινάει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου και των άλλων παιδιών, της 3,5 ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ίριδας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η νέα έρευνα για τα άλλα δύο παιδιά -που ξεκίνησε μετά τη δίωξη εις βάρος της 33χρονης μητέρας για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης Τζωρτζίνας- θα διεξαχθεί υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Η εντολή είναι η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να χυθεί άπλετο «φως» και στις δύο αυτές υποθέσεις, οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.

Γι’ αυτόν τον λόγο ανέλαβαν τρεις και όχι ένας εισαγγελέας. Οι δύο εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνάς τους αναμένεται να κάνουν «φύλλο και φτερό» τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών, όπως και να καλέσουν για κατάθεση τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ενεπλάκησαν στις δύο υποθέσεις.

Παράλληλα, θα διερευνήσουν όλες τις δυνατότητες από πλευράς ιατρικών εξετάσεων σε όργανα των δύο παιδιών ώστε να προχωρήσει άμεσα η έρευνα.

Η αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη στην απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη σε όσα υποστήριξε η εν διαστάσει σύζυγός του στην απολογία του, ήταν άμεση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, το περιβάλλον του Μάνου Δασκαλάκη παρακολούθησε όσα είπε η 33χρονη στην ανακρίτρια. Αυτή τη στιγμή, ο Μάνος συζητά με τον δικηγόρο του προκειμένου να δηλώσει παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας.

Σημειώνεται πως οι περισσότερες πληροφορίες για τον 30χρονο έρχονται από το περιβάλλον του, καθώς ο ίδιος μιλά με συγκεκριμένα άτομα. Ακόμη, τα κοντινά του πρόσωπα δηλώνουν ότι είναι σοκαρισμένοι, προδομένοι και νιώθουν «σαν τώρα να γνωρίζουν τη Ρούλα».

Στον Κορυδαλλό η Ρούλα Πισπιρίγκου

Σε ειδικό κελί στον Κορυδαλλό μεταφέρθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η μεταγωγή της Πισπιρίγκου από τη ΓΑΔΑ στις φυλακές Κορυδαλλού ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Η Πισπιρίγκου έφτασε στις φυλακές κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στην είσοδο μερίδα συγκεντρωμένων την αποδοκίμασε.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου τις πρώτες μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού θα τις περάσει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα είναι σε απομόνωση, ενώ θα προαυλίζεται μόνη της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Επέμεινε στη γραμμή της άρνησης - «Είμαι αθώα»

Τηρώντας τη γραμμή της άρνησης, η Ρούλα Πισπιριγκου επέμεινε ότι είναι αθώα. Ότι δηλαδή δεν είναι εκείνη που δολοφόνησε το παιδί της. «Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε τη μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατός της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειάς μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά», φέρεται να είπε.

Για όλα τα επεισόδια της Τζωρτζίνας που γίνονταν εκτός ΜΕΘ, η κατηγορουμένη φέρεται να ισχυρίζεται, ότι «αυτό συνέβη επειδή ο χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ κάθε νοσοκομείου ήταν συγκριτικά ελάχιστος σε σχέση με το χρόνο νοσηλείας στο θάλαμο της κάθε παιδιατρικής κλινικής», τονίζοντας ότι ως μητέρα της Τζωρτζίνας, εκείνη όφειλε να είναι η συνοδός του παιδιού στο νοσοκομείο.

Λάθος των γιατρών

Η κεταμίνη δεν πωλείται στα φαρμακεία φέρεται να είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου, «η συγκεκριμένη ουσία δε διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε 2 χρήσεις μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου». Αυτός ήταν ο βασικός υπερασπιστικός της ισχυρισμός, επιχειρώντας να αποδείξει ότι ήταν λάθος των γιατρών η χορήγηση της.

Παράλληλα, η ίδια επισημαίνει, ότι «σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γινόταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών τις ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο 3 λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά το θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10 – 14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ».

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ίδια, από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω SMS από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με τη βηματοδoτική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού. «Άρα το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται, να χρειάζεται αυτή η ουσία για να προκαλέσει το θάνατο, τότε η χορήγησή της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρησή μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές».

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top