ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

XAK: Ψάχνει επενδυτή με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων

XAK: Ψάχνει επενδυτή με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων

Το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) ανακοίνωσε ότι υπέγραψε την Τετάρτη 6/4 συμφωνία με την Κοινοπραξία Harneys Loizou Armila Shearman Consortium, ως οι εμπειρογνώμονες στους οποίους ανατίθεται η ετοιμασία εκ μέρους τους επιχειρηματικού πλάνου για το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καθώς και η ανάληψη του χειρισμού όλων των νομικών θεμάτων και ενεργειών που απαιτούνται προς επιλογή του πιο κατάλληλου στρατηγικού συνεργάτη / επενδυτή για το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ανακοίνωση του ΧΑΚ αναφέρει ότι το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου κατέληξε στην πιο πάνω Συμφωνία στα πλαίσια της προκήρυξης ανοιχτού Διαγωνισμού και αξιολόγησης προσφορών που προηγήθηκαν.

Η προσφορά της πιο πάνω Κοινοπραξίας αξιολογήθηκε ως η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης βάσει της βέλτιστης σχέσης τιμής-ποιότητας, σύμφωνα με τους όρους του Διαγωνισμού, αναφέρει το ΧΑΚ, προσθέτοντας πως η προσπάθεια αυτή εμπίπτει στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό για την αποκρατικοποίηση του Χρηματιστηρίου για την οποία είχε ληφθεί σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το έργο σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 14 μηνών από την υπογραφή της συμφωνίας αυτής, με μέγιστη μεταβατική περίοδο που ανέρχεται σε 9 μήνες.

Μέσω της αποκρατικοποίησης του ΧΑΚ στοχεύεται η επιλογή ενός στρατηγικού συνεργάτη / επενδυτή, που να είναι εγνωσμένου κύρους Χρηματιστήριο το οποίο θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο ΧΑΚ, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί περαιτέρω ο χρηματιστηριακός θεσμός στην Κύπρο, συνδράμοντας ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Μέσω υλοποίησης της νέας αυτής εξέλιξης, αναμένεται ότι ο Οργανισμός θα αποκτήσει διευρυμένη ευελιξία, τεχνογνωσία και προσαρμοστικότητα στις εκάστοτε μεταβαλλόμενες συνθήκες στις χρηματιστηριακές αγορές, αξιοποιώντας νέες ευκαιρίες και δεδομένα που παρουσιάζονται.

Εκ μέρους του Χρηματιστηρίου, υπέγραψε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Μαρίνος Χριστοδουλίδης, ενώ εκ μέρους της Κοινοπραξίας, υπέγραψε ο Γιώργος Αποστόλου Συνέταιρος της δικηγορικής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης Harneys, Aristodemou, Loizides, Yiolitis LLC.

Παρόντες στην υπογραφή της Συμφωνίας, ήταν και ο Λούης Λοϊζου Συνέταιρος της Loizou & Co, μέλος της Κοινοπραξίας, η Αυγή Χρυσοστόμου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας του Υπουργείου Οικονομικών και ο Νίκος Τρυπάτσας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Χρηματιστηρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top