Παίρνει παραδείγματα στην παιδεία από ΗΠΑ – Συνάντηση Προδρόμου - Satterfield

Παίρνει παραδείγματα στην παιδεία από ΗΠΑ – Συνάντηση Προδρόμου - Satterfield

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα συνάντηση με την Υφυπουργό Εξωτερικών για Εκπαιδευτικά και Πολιτιστικά Θέματα των ΗΠΑ κ. Lee Satterfield.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Προδρόμου σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε: «Υποδεχθήκαμε σήμερα στο Υπουργείο τη Υφυπουργό Εξωτερικών για Εκπαιδευτικά και Πολιτιστικά Θέματα των ΗΠΑ κ. Lee Satterfield.

Η επίσκεψη της κ. Satterfield θα ενδυναμώσει τις σχέσεις ανάμεσα στην Κύπρο και τις ΗΠΑ στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Συζητήσαμε, λοιπόν, γι’ αυτά τα θέματα. Συζητήσαμε για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε στο πλαίσιο του Fulbright, όπως και για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών μας και για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στην Κύπρο».

«Βεβαίως», ανέφερε στη συνέχεια ο Υπουργός Παιδείας, «αύριο θα έχουμε στην Πάφο την επίσημη τελετή για τη λειτουργία στην Κύπρο του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού. Επομένως, συζητήσαμε και για τις ανταλλαγές στον τομέα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπου, αν και οι σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες είναι πολύ στενές, υπάρχει πάντοτε περιθώριο για βελτίωση. Ευχαριστώ την κ. Satterfield για την επίσκεψή της και θα συνεχίσουμε την πολύ καλή συνεργασία μέσω και της Πρεσβείας μας», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Προδρόμου.

Η κ. Satterfield, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη θερμή υποδοχή, αναφέρθηκε στις πολλές ευκαιρίες και στα προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού και σημείωσε ότι προσβλέπει στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE