ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί δεν μιλά «ανοιχτά» για τον Μάνο Δασκαλάκη - Πού εστιάζουν τώρα οι έρευνες

Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί δεν μιλά «ανοιχτά» για τον Μάνο Δασκαλάκη - Πού εστιάζουν τώρα οι έρευνες

Τι μπορεί να φοβάται η μάνα των τριών κοριτσιών και δεν μιλά για τον εν διαστάσει σύζυγό της - Στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνει ένα κοινό εύρημα σε Μαλένα και Ίριδα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και για πιθανή εμπλοκή άλλων προσώπων στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση γνωρίζουν πως η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει μιλήσει ακόμα «ανοιχτά» για τον εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη επειδή ίσως αυτά που θα πει να τον ενοχοποιήσουν και στη συνέχεια να ενοχοποιήσουν περαιτέρω και την ίδια.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνει ένα κοινό εύρημα στη Μαλένα και στην Ίριδα. Πρόκειται για αλλοιώσεις στο ήπαρ οι οποίες διαπιστώθηκαν και στα δύο αδερφάκια. Το κοινό εύρημα στις ιστοπαθολογικές εξετάσεις για αλλοιώσεις στο συκώτι και των δύο παιδιών θα ερευνήσουν εξιδεικευμένοι πραγματογνωμόνες. Πρέπει να βρεθεί το αίτιο αυτών των ευρημάτων. Πώς δημιουργήθηκε το πνευμονικό οίδημα και η ηπατική διαταραχή στην Τζωρτζίνα και πως στη Μαλένα.

Έμπειροι επιστήμονες εκτιμούν ότι η εκφύλιση αυτή που μοιάζει με κυτταρικό θάνατο στην Τζωρτζίνα προκλήθηκε από τη δηλητηρίαση του οργανισμού της από την κεταμίνη.

Ερωτηματικά όμως προκαλεί το εύρημα αυτό στην περίπτωση της Μαλένας για αυτό και θα επανεξεταστεί. Οι τοξικολογικές εξετάσεις που είχαν γίνει τότε δεν είχαν εντοπίσει την ύπαρξη κάποιας τοξικής ουσίας. Οι πραγματογνώμονες όμως αναμένεται να επανεξετάσουν βιολογικά υγρά και ιστούς της μικρής Μαλένας προκειμένου να διερευνήσουν την αιτία του εκφυλισμού των ηπατικών κυττάρων.

Αίτημα για την κεταμίνη υπέβαλε στον Ε.Ο.Φ η ανακρίτρια

Η ανακρίτρια μετά την προφυλάκιση της μητέρας του παιδιού, Ρούλας Πισπιρίγκου ,για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της κόρης της, συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείων, στα οποία νοσηλεύτηκε το 9χρονο κοριτσάκι. Μάλιστα, η πλέον σημαντική εξέλιξη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η δικαστική λειτουργός με αίτημά της προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ) ζητεί να της διαβιβαστούν στοιχεία για την ουσία κεταμίνη, η οποία βρέθηκε στα αίμα του παιδιού.Ειδικότερα, η κυρία Σαλάππα ζητεί να ενημερωθεί πού έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα και με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος νόμιμα ή και παράνομα, με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Πέρα όμως από την υποβολή του συγκεκριμένου αιτήματος προς τον ΕΟΦ την πόρτα του ανακριτικού γραφείου εξακολουθούν να περνούν για να καταθέσουν μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού από το Καραμανδάνειο της Πάτρας, όπου η άτυχη Τζωρτζίνα είχε νοσηλευτεί. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάθεση θα δώσουν στην ανακρίτρια και γιατροί του ίδιου νοσοκομείου που δεν είχαν εξεταστεί στο στάδιο της προανάκρισης.

«Η Ίριδα δίνει τη χαριστική βολή»

Για τα ευρήματα στην Ίριδα έκανε λόγο ο ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείς , Γρηγόρης Λέων και τα οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα να δουν το φως της δημοσιότητας τονίζοντας ότι κατά την εκτίμησή του «ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο το παιδί το οποίο δίνει την καθοριστική βολή στη δράστιδα ή στους δράστες είναι η Ίριδα.Θα δείτε ότι στην Ίριδα δεν θα μπορέσει να υπάρξει κανένα επιχείρημα ούτε σε επίπεδο δικαστηρίου ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο από τη δράστιδα ή τους δράστες».

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top