ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός και στην Κύπρο - Αναφορές για περιστατικό ηπατίτιδας που νοσηλεύτηκε στο Μακάρειο

Συναγερμός και στην Κύπρο - Αναφορές για περιστατικό ηπατίτιδας που νοσηλεύτηκε στο Μακάρειο

Συναγερμός σήμανε με τις αναφορές για αύξησή περιστατικών οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, ενώ η Κύπρος έκανε αναφορά για ένα περιστατικό στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο, που αφορά ένα παιδάκι 4.5 ετών, το οποίο εμφάνισε συμπτώματα ηπατίτιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδάκι εισήχθη στο Μακάρειο Νοσοκομείο πριν από ενάμιση μήνα, χωρίς να έχει εντοπιστεί ο αιτιολογικός παράγοντας.

Σε δηλώσεις της στην πρωινή εκπομπή του Alpha, η Δρ. Μαρία Κολιού ανέφερε ότι: «η θεωρία ότι είναι ο συγκεκριμένος αδενοϊός που ευθύνεται αρχίζει να επιβεβαιώνεται».

Συνέχισε τονίζοντας πως: «Είναι ήπια κατάσταση, ηπατίτιδα προκαλεί μόνο σε ανοσοκατασταλμένους. Αυτή είναι η κανονική εικόνα του αδενοϊού. Σε αυτή την περίπτωση προβληματίζονται γιατί βλέπουμε ηπατίτιδες, μερικές φορές σοβαρές, σε παιδιά που είναι υγιέστατα και δεν έχουν προβλήματα υγείας. Αυτό δείχνει ότι πιθανώς, εάν σχετίζεται με την πανδημία, πιθανό να μειώθηκε η ανοσολογική ικανότητα του οργανισμού επειδή ήταν τα lockdowns και τα παιδιά δεν συναθροίζονταν μεταξύ τους. Αυτό το είδαμε και στις πνευμονίες. Στη βιβλιογραφία αποδίδεται ότι ήταν κλειστά όλα α παιδιά δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους για να ανοσοποιηθούν».

Κλείνοντας είπε πως απάντησε πως δεν αποκλείεται να είναι συνέπεια lockdowns: «βρέθηκαν κάποια παιδιά που ήταν θετικά στον κορωνοϊό, αλλά η συχνότητα σε αυτή την ομάδα περιστατικών ήταν ακριβώς η ίδια με τον γενικό πληθυσμό. Αν ήταν αιτιολογική η σχέση τους με την ηπατίτιδα θα περιμέναμε να ήταν αυξημένη η συχνότητα του ιού αυτού, όπως ήταν και του αδενοϊού. Στην Αγγλία τα περιστατικά που ελέγχθηκαν ήταν το 80% των περιπτώσεων. Επομένως είναι μια σοβαρή συχνότητα. Αντίθετα, ο covid βρέθηκε σε μια συχνότητα που δεν ξεπερνούσε του γενικού πληθυσμού. Άρα πιστεύω ότι ήταν τυχαία συνύπαρξη».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top