ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eλπίζει στο ΔΗΚΟ το ΑΚΕΛ με Μαυρογιάννη, αλλά μάλλον είναι αργά- Ήρθε η ώρα των αποφάσεων

Eλπίζει στο ΔΗΚΟ το ΑΚΕΛ με Μαυρογιάννη, αλλά μάλλον είναι αργά- Ήρθε η ώρα των αποφάσεων

Ανοιχτή παραμένει η πόρτα του ΑΚΕΛ στο ΔΗΚΟ για συνεργασία αλλά όλα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά απομακρυσμένο και ως έχουν τα δεδομένα, τα δύο κόμματα θα πορευτούν χωριστά στις προεδρικές εκλογές του 2023. Στην προσπάθεια για προσέλκυση του ΔΗΚΟ αποδίδεται και η στροφή που έκανε το ΑΚΕΛ την τελευταία στιγμή και έβαλε το όνομα του Ανδρέα Μαυρογιάννη δίπλα από εκείνο του Αχιλλέα Δημητριάδη.

Στο ΑΚΕΛ ελπίζουν ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ευκολότερα μπορεί να υποστηριχθεί από το ΔΗΚΟ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως η ΕΔΕΚ, λόγω των διαχρονικά καλών σχέσεων που διατηρεί μαζί τους, ένεκα και της παρουσίας του στη διαπραγματευτική ομάδα του Τάσσου Παπαδόπουλου. Επιπλέον στο ΑΚΕΛ θεωρούν ότι σε περίπτωση κατά την οποία ο Ανδρέας Μαυρογιάννης περάσει στον δεύτερο γύρο, θα είναι μια ελκυστική πρόταση για το χώρο της κεντροδεξιάς.

Αναμένει Χριστοδουλίδη

Κλειδί για τη συνέχεια αποτελεί η επιλογή που θα κάνει το ΔΗΚΟ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένει την εξαγγελία Νίκου Χριστοδουλίδη για να έχει επίσημη επαφή μαζί του. Εάν τελικώς το ΔΗΚΟ καταλήξει με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τότε τα δεδομένα διαφοροποιούνται πολύ και δημιουργούν ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό, το οποίο θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ιδιαίτερα στη μάχη του δεύτερου γύρου.

Στο ΑΚΕΛ αντιλαμβάνονται τα αδύνατα σημεία της πιθανής στήριξης Μαυρογιάννη, με κυριότερο το γεγονός ότι υπηρέτησε την πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό, με την οποία διαφωνούν κάθετα. Υπό αυτή την έννοια η υποστήριξη της υποψηφιότητας Αχιλλέα Δημητριάδη βρίσκεται εγγύτερα των θέσεων του ΑΚΕΛ, πλην όμως, ξεκάθαρα απορρίπτεται από το ΔΗΚΟ.

Ωρα αποφάσεων

Τα υπέρ και τα κατά των δύο δυνητικών υποψηφίων, Αχιλλέα Δημητριάδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη (χωρίς βεβαίως να αποκλείονται ανατροπές, που μπορεί να διευρύνουν τη λίστα των ονομάτων του ΑΚΕΛ), θα τεθούν ενώπιον των μελών του ΑΚΕΛ το επόμενο διάστημα. Δεν αποκλείεται όμως να προταθεί μόνο ένα όνομα στα μέλη, τα οποία θα τοποθετηθούν. Με βάση τις απαντήσεις των μελών του ΑΚΕΛ, η Κεντρική Επιτροπή θα ετοιμάσει την τελική της εισήγηση προς το έκτακτο συνέδριο του ΑΚΕΛ, την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, για την οριστική απόφαση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top